Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden WIN

Ik ben een fan van het werk van Yuval Noah Harari. En nu is er een jeugdboek van hem over de geschiedenis van de mens dat ik al graag aan onze oudste van 8 jaar voorlees, Hoe wij het machtigste dier op aarde werden. Je kan een van de drie exemplaren winnen!

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Over het boek

Heel lang geleden was de mens een gewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Maar nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat?
In Hoe wij het machtigste dier op aarde werden, ontdek je waarom we nu zo machtig zijn. En je ontdekt nog veel meer: bijvoorbeeld hoe het komt dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom je snoep zo lekker vindt. Maar je komt er ook achter waarom de mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat en niet veel meer zoals in het verleden.

Bekijk het boek hier

Over de makers

Yuval Noah Harari (1976) is schrijver, historicus en filosoof. Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw werden wereldwijde bestsellers. De boeken zijn vertaald in 65 talen en wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht. En, leuk weetje, hij mediteert veel en gaat zelfs elk jaar twee maanden op retraite om te mediteren.

Met tekeningen in kleur van de Spaanse illustrator Ricard Zaplana Ruiz. Gespecialiseerd in het maken van storyboards voor animatieseries, reclames en films. Daarnaast maakt hij illustraties voor tijdschriften en kinderboeken.

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Wat vind ik?

Ik ben zo blij dat dit boek er is! Ik ben altijd enorm geïnteresseerd in geschiedenis en wil dat graag meegeven aan de kinderen. Superinteressant toch, de geschiedenis van de mens? De illustraties zijn heel mooi, beeldend en hier en daar ook grappig. En alles in kleur, dus echt een parel voor in je schoolbibliotheek! Het is geschikt vanaf 10 jaar, maar ik lees hem dus aan onze oudste van 8 jaar voor, waardoor ik zelf ook weer leer. Onze oudste is over voorleesboeken meestal niet zo spraakzaam, hij vindt deze neutraal, haha. Voor zijn doen vindt hij het dus best leuk om uit voorgelezen te worden ;). Ik vind het in ieder geval een grote aanrader voor de bovenbouw. Om uit voor te lezen of zelf uit te lezen.

Win

Je maakt maar liefst drie keer kans op dit boek! Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter waarom je mee wilt doen. Dinsdag 1 november mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.