Hoeken thema Noord- en Zuidpool

Hoeken thema Noord- en Zuidpool

Als je dan geen strenge winter hebt in Nederland, kun je altijd nog thema Noord- en Zuidpool uitwerken. Ik zag mooie themahoeken bij mijn collega die ik mocht delen. Doe inspiratie op met hoeken thema Noord- en Zuidpool

Noord- en Zuidpool

Het is wellicht een ver-van-ons-bed-show, maar het spreekt de kinderen enorm aan. Eskimo’s, ijsberen, pinguïns. En waar wonen ze ook alweer allemaal?

Hoeken thema Noord- en Zuidpool

Mijn collega Karin Janssen heeft haar klas fantastisch ingericht.

Huishoek

Themahoek thema Noord- en Zuidpool

Een aantal jaar geleden heeft ze het iglotentje op de kop weten te tikken. Nu er zo moeilijk aan te komen is, doet ze ‘m nooit meer weg. De kinderen vroegen al of ze vuur mochten knippen uit papier. Leuk dat ze wel zelf ook zo actief mee aan de slag willen gaan. Ze is nog op zoek naar wat hengels, zodat de kinderen ook kunnen vissen zoals Eskimo’s doen.

Themahoek thema Noord- en Zuidpool

In de iglo ligt een vacht, sjaals, wanten en mutsen. Ze vraagt de kinderen dan ook hun schoenen uit te doen voordat ze in de hoek gaan.

Bekijk ook de themaopening voor dit thema. 

Zandtafel

Pinguïns zandtafel

In de zandtafel ligt piepschuim, als ijsschotsen en allemaal pinguïns die ze van een spel over heeft. Er komt nog water in de tafel, zodat de pinguïns ook kunnen zwemmen. Ze wil er elke dag verse ijsklontjes aan toevoegen voor een ijzig effect. Je kunt er ook met bevroren speelgoed in spelen, of met nepsneeuw.  Je kunt ook zelf sneeuwklei maken. 

Thematafel

Thematafel Noord- en Zuidpool

Ze heeft twee thematafels. Een met alle boeken en nog wat knuffels. En een met dit tafereel. De bladzijde met de poepkanonnen komt uit het boek De poepfabriek.

Thematafel Noord- en Zuidpool

Is dat mozaïek niet gaaf? Heeft ze zelf gemaakt!

Verfbord

Verfbord thema Noord- en Zuidpool

Voor het verfbord heeft ze verschillende kleuren blauw gemengd. Zo kunnen de kinderen de ijzige omgeving goed schilderen. Ter inspiratie hangen er twee foto’s met het poollandschap.

Lees ook: SPELEND LEREN IN DE WINTER

Ik ben erg geïnspireerd door haar mooie hoeken. Jij? 

Vissen met magneten

themahoek winter vissen met magneten

Van Deborah Hoogendoorn kreeg ik deze fantastische foto’s. Ze heeft deze themahoek voor haar dochter (bijna 3 jaar) thuis gemaakt.

De wobbel is als brug over het “water”. Op de brug kan ze vissen vangen.
De hengel is gemaakt van een oude kwast, een touwtje en een magneetje.
Ze hebben vissen geknipt en daarop een stukje magneetband geplakt.
Goed voor de motorische vaardigheden. En je kan natuurlijk kleuren sorteren, tellen etc.

Wat een vrolijke foto’s! Dank je voor het delen!

(De Kleuteruniversiteit heeft een leuk project over IJsberen en Pinguïns en Juf Bianca een blog over de mooie themahoek van Petra).

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie

Van PLAYMOBIL kreeg ik Hoofdkwartier Poolexpeditie. Een prachtige iglo met een onderzoekscentrum zoals je veel in de poolgebieden ziet. Mijn eerste reactie was: is dat geschikt voor kleuters? Nu ik het al even in de klas heb gebruikt, zeg ik volmondig ja.

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie sneeuwscooter

Er zit een echte sneeuwscooter bij met vering om over ijsschotsen te springen. Heel leuk om te gebruiken in combinatie met echt ijs.

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie onderzoekscentrum

In het onderzoekscentrum staat apparatuur om het poollandschap te onderzoeken. De kinderen zijn vooral fan het het kanon. Met zachte pijlen kunnen ze in het ijs schieten. In het midden van het onderzoekscentrum zit een lampje wat fel licht geeft. De speciale staven in de buis geven een gaaf effect.

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie tools

Er zitten leuke tools bij, zoals een fotocamera, een bijl om een stuk ijs uit het onderzoekscentrum te hakken (dit kan echt) en een kompas.

Ik heb de set een mooi winters plekje gegeven op een tafel, de kinderen vinden het fantastisch.

PLAYMOBIL Hoofdkwartier Poolexpeditie kun je onder andere bij Bol.com kopen voor €39,99.