Hoeken voor leraren

Hoeken voor kinderen zijn geweldig. Ze ontdekken, spelen en leren sociale omgang. Ik denk dat deze hoeken voor leraren ook wel aan zullen spreken. Ideetje voor de teamkamer? 

Hoeken voor leraren

1. Wijnstation

Een wijnrek vol wijnen om te proeven, uit te proberen en te drinken. Bij elke wijn komt een uitleg wanneer welke wijn het beste gedronken kan worden. Een lichte rosé tijdens een van de feesten op school, een droge witte wijn bij een alleen-voor-leerkrachten-borrel en een rode (troost)wijn voor na de toetsperiode.

2. Koffiebar

Ken je zo’n rijdend koffiebarretje? Dat lijkt me ideaal voor de hele school. Het barretje rijdt de lokalen rond waar je je wensen doorgeeft aan de bijgeleverde barista. Een goede cappuccino, latte machiato of een dubbele espresso? De barista draait er zijn hand niet voor om. Natuurlijk heeft hij ook een keur aan theesoorten om van te genieten. Vers gezet met een goed thee-ei.

3. Complimententafel

Aan de complimententafel kan elk moment een oud-leerling opgeroepen worden. Deze oud-leerling is nu een succesvolle volwassene die met veel voldoening en warme gevoelens aan zijn schooltijd denkt. De leerling komt met leuke anekdotes en stort veel lof over je uit. Tissues gereed houden.

Lees ook: 16 DINGEN DIE JE ALS LEERKRACHT NOOIT GEDACHT HAD OOIT TE ZEGGEN

4. Een bed

Ten alle tijden kan het bed gebruikt worden voor een dutje tussen de lessen door.

5. Stilte- of meditatieruimte

Een plek om tot rust of bezinning te komen. Met heerlijk ruikende geurstokjes, overal kussens, kalme muziek en uiteraard volledig geïsoleerd. Schoenen moet je buiten laten. Het doet denken aan de relaxte sfeer van de sauna, je komt er als herboren uit.

6. Bioscoop

Strijk neer op de rode fluwelen stoelen van de bioscoop en geniet van een prachtige natuurfilm of een goede documentaire. Youtube-poezenfilmpjes of TedTalks behoren ook tot mogelijkheden.

Lees ook: 15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

7. Chocoladehoek

Bonbons maken, chocola sorteren en allerlei soorten proeven, het kan allemaal in de chocolahoek. Eens in de maand is er een themabijeenkomst, zoals versier-je-eigen-cupcake of ruil-al-je-gekregen-chocola-met-je-collega sessie.

8. Uitprobeerhoek

Wil je je nou echt toch bezig houden met onderwijs? Dan is de uitprobeerhoek voor jou! Je zet wat kinderen in een groepje bij elkaar en botvier er al je creatieve onderwijsideeën op zonder dat het consequenties heeft. Wat werkt en wat werkt nou echt duidelijk niet? Je kunt het uitproberen zonder een beoordeling van je directie of commentaar van de kinderen.

Lees ook: TIEN SERIEUZE LEERKRACHT ZIEKTES

9. Humorhoek

Wil je eens even stevig lachen na een pittige dag? Neem dan je intrek in de humorhoek. De juiste soort cabaret wordt direct voor je opgezocht en aangezet. Een keer in het jaar komt een cabaret langs met de meest fantastische onderwijsgrappen.

Welke hoek wil jij toevoegen? 

Uitgelichte foto: Shutterstock