Hoera nijntje 60 jaar!

Hoera, nijntje 60 jaar! Vandaag nemen we een uitstapje naar de held van de jongste kinderen, nijntje. Wie is er niet groot mee geworden? Ik wel! En nu is mijn zoontje van anderhalf fan. Ik vertel je over de activiteiten rondom nijntje en deel een leuke kleurplaat. Want nijntje is voor iedereen leuk. 

Feest van nijntje

nijntje 60 jaar

In 1955 verscheen het eerste boek over nijntje, dus wordt ze dit jaar 60. Dat vind ik een bijzondere gelegenheid en sta ik graag bij stil. Even een uitstapje voor de kinderen die jonger zijn dan de kleuters dus. Maar ik weet zeker dat veel leerkrachten nijntje ook nog fantastisch vinden. Wie is er niet groot mee geworden en heeft nijntje in haar of zijn hart gesloten?

Kijk maar eens hoe nijntje in die 60 jaar veranderd is.

Activiteiten

Er zijn allerlei activiteiten dit jaar om de verjaardag van nijntje te vieren. Heb je nijntje bijvoorbeeld tijdens de tour de france gespot?

In het Rijksmuseum is tot en met 15 november een tentoonstelling van het werk van Dick Bruna te zien. Voor oudere kinderen zijn er zelfs workshops tekenen met inkt.
Naar deze tentoonstelling wil ik zeker een keer toe!

Ik ben heel benieuwd naar het nijntjemuseum dat in december van dit jaar open gaat. Ik ben vaak naar het Dick Bruna huis geweest en vond het als leerkracht ook heerlijk om rond te lopen. Ik weet zeker dat ik er met de museumkaart vaak heen zal gaan met mijn zoontje.

Tentoonstelling

Kleding versieren tentoonstelling nijntje

Nog tot en met aanstaande zondag (dus je moet er snel bij zijn) is er een speciale tentoonstelling over nijntje: Feest! nijntje 60 jaar
Wat is dat een geweldige tentoonstelling! De allerkleinsten kunnen naar hartelust spelen, ontdekken, luisteren en genieten van alle verhalen en activiteiten.
Spelen in de nijntje tentoonstelling
De kinderen kunnen cadeautjes onderzoeken, met licht spelen, in een megagrote taart kruipen om filmpjes te bekijken, verstoppen in de paddestoelen tuin, dansen en muziek maken op het lied ‘Nijn is jarig’, klimmen op grote boeken, taartenpuzzels maken en (tegen betaling) snoepen van nijntjepannenkoeken en -brood.

Kleurplaat

Ik vier het feestje van nijntje mee met deze kleurplaat. En geloof me, kleuters vinden deze ook nog leuk om in te kleuren ;). Stuur je me een foto van het resultaat? Leerkrachten en ouders mogen natuurlijk ook kleuren. :)

Kleurplaat nijntje 60 jaar

kleurplaat nijntje