Hoera Vakantie!! Hoe houden we het gezellig op de achterbank?

Hoera Vakantie!! Hoe houden we het gezellig op de achterbank?

(Door Judith) Vakantie betekent voor veel gezinnen: er op uit, een dagje, week of meerdere weken weg van huis. Zelf reizen wij dit jaar af naar Zuid-Frankrijk en uiteraard gaan ook onze kinderen van 6 en 2 mee. Hoe houden we het gezellig op de achterbank?

Ik hoor vaak om me heen dat mensen opzien tegen de reis. Kinderen die op de achterbank ruzie maken, jengelen of vervelend doen tegen ouders die hun best doen om zo snel mogelijk op de vakantiebestemming aan te komen. Ik kan me voorstellen dat dit voor de meeste ouders inderdaad een probleem is. Zelf hebben wij inmiddels al meerdere vakanties ‘overleefd’. Een aantal ‘overlevingtips’.

Hoe houden we het gezellig op de achterbank?

1.De reis is een onderdeel van de vakantie

Dit klinkt misschien heel cliché, maar de eerste stap is het veranderen van je eigen beeld. Wanneer jij de auto in gaat met het idee: ‘de vakantie begint pas wanneer we op onze bestemming zijn’ ben je op een hele andere manier onderweg. Zie de reis als een onderdeel van je vakantie. Zo voel je je veel minder gehaast…. Stop op een mooie plek om gewoon even te genieten van de omgeving. Reis een dag langer, maar bezoek tijdens de reis een mooie plek. Wanneer je over een mooie brug/viaduct heen gaat: maak een foto. Kom je direct in een toeristische vakantiestemming ;-).

Lees ook: WAAROM IK WIL KAMPEREN IN ZUID-FRANKRIJK

2. (Voor)leesboek

Zelf ben ik iemand die graag leest en mijn dochters vinden het heerlijk wanneer er een verhaaltje voorgelezen wordt. Voor het rapport heeft mijn oudste boef het boek ‘Botje en de zeven schroefjes’ gekregen. Dit boek gaat mee onderweg en natuurlijk gaat mama of papa daar een aantal keren uit voorlezen. Mocht je zelf misselijk worden van voorlezen, dan zijn audioboeken ook altijd een goed idee.

3. Bellenblaas

Af en toe een stop maken is natuurlijk belangrijk voor allen. Een wc bezoek, even de benen strekken en even wat anders doen. Ik pak altijd bellenblaas in, ideaal voor onderweg. De meiden blazen bellen, of proberen ze te vangen. Op deze manier zijn de kinderen direct in beweging.

4. Cadeautjestas

Een hit tijdens onze reizen is de cadeautjestas. Iedere ongeveer 100 kilometer (behalve wanneer ze slapen, en gelukkig slapen beide meiden makkelijk in de auto) krijgen onze dochters een cadeautje wat ik met veel zorg heb gekocht en ingepakt. Deze materialen zijn handig voor op vakantie of tijdens de reis. Zo heb ik verschillende materialen ingepakt: een kleurboek, vouwblaadjes, duiksticks, een koptelefoon, een vakantiedoeboek en een boekje. Daarnaast heb ik ook pakjes drinken, een koek en wat snoepjes ingepakt.

5. DVD speler

Natuurlijk wil ik niet dat mijn kinderen alleen maar filmpjes kijken. Toch denken wij dat we onszelf, als ouders dit gemak niet hoeven te ontzeggen. In de cadeautjestas zitten zowel voor de heenreis als de terugreis 2 DVD’s die tijdens de reis aangezet kunnen worden. Hallo, uurtje rust ;-). Onze meiden krijgen deze vakantie ook een koptelefoon, dan kunnen papa en mama naar muziek of een audioboek luisteren.

6. Stops

In verschillende landen zijn allerlei leuke parkeerplaatsen te vinden waar kinderen lekker even kunnen uitrazen en ouders een kopje koffie (of in mijn geval thee) kunnen kopen om even bij te tanken. Vaak staat op de borden langs de snelweg aangegeven of er een speelmogelijkheid is. Wanneer de kinderen weer even hebben uitgeraasd is er vast een heleboel energie verstookt die niet in negatieve dingen kan zitten ;-).

Een goede stopplek vind je met: BREAKZY, DE PERFECTE (OFFLINE) APP VOOR OP VAKANTIE

Welke reistips heb jij voor andere ouders? 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren