Hof van Saksen, review

Hof van Saksen, review

Ik zag regelmatig Hof van Saksen online langskomen en dat maakte me meteen enthousiast! Een vakantiepark vol kinderpret voor alle leeftijden én spelenderwijs werken aan de ontwikkeling met de Kinder Academies. We mochten het uitproberen en zijn het park niet afgeweest.

Het leek me echt een vakantiepark voor ons en ook tof om over te schrijven. Het is namelijk met een éénjarige dochter en een vijfjarige zoon soms best moeilijk om activiteiten te vinden die ze allebei leuk vinden. Bij Hof van Saksen hebben we dat echt gevonden! Onze zoon heeft ontzettend veel gespeeld, plezier gehad én de activiteiten waren stiekem ook nog goed voor zijn ontwikkeling. Maar voor onze dochter was er ook van alles te doen. En heb je nog oudere kinderen? Ook die kunnen hun hart ophalen in het zwembad of de Kinder Academies. Er zijn ook grote accomodaties te huur, dus ook echt een tip voor een weekendje met de hele familie. Het moest dan ook wel in het overzicht met de leukste Landal parken komen.

Bekijk hier Hof van Saksen.

Wil je een weekendje naar de Veluwe? Ga dan naar Landal Coldenhove.

Hof van Saksen, review

Hof van Saksen

Hof van Saksen heeft meerdere eigenaren gekend totdat het in 2012 overgenomen werd en door Landal GreenParks wordt geëxploreerd. Dat zie je ook goed terug in de inrichting van de huisjes. De sfeer en de meubels zijn erg vergelijkbaar met de andere parken die we van Landal hebben bezocht, zoals Landal Sluftervallei. 

Er is dus ontzettend veel voor kinderen te doen, voor baby’s tot en met tieners is het echt een toppark. Onze zoon van vijf jaar zei aan het einde van het weekend: “Kan ik hier ook naar school? Ik wil hier blijven!” Dat zegt genoeg.

Soorten accomodaties bij Hof van Saksen

Je hebt allerlei soorten huisjes en het valt op dat ze bijna allemaal rieten daken hebben, prachtig om te zien. Je hebt echte welnesshuisjes met een sauna en een jacuzzi. Een newbornboerderij met wipstoel en schommelstoel, een hangwieg en andere handigheden voor een baby. Er is zelfs een 24-persoonsboerderij met twaalf slaapkamers! Wij verbleven net als bij Landal Esonstad in een 6 persoons kinderboerderij. Maar nu met z’n vieren en zonder mijn ouders erbij, lekker veel ruimte dus!

Bekijk hier alle accomodaties. 

“Kinder”boerderij

Het is een fijn huisje, vooral omdat het kinderproof is. Er is één kamer met een stapelbed waar ook wat speelgoed staat. Een ruime badkamer met bad (met speeltjes), een aparte douche en wc. Je kunt buiten zitten aan de achterkant van het huis. Er staan stoelen, een tafel en een parasol in de schuur aan de zijkant van het huis. Achter ons huisje lag de speeltuin waar onze zoon zelf naar toe kon. We konden hem dan net niet zien, maar het lag niet direct aan de weg, dus we vertrouwden hem en het was dichtbij genoeg om snel weer naar het huisje te komen.

Hof van Saksen speeltuin

SPEELGOED bij Hof van Saksen

Er staat allerlei speelgoed in het huis. Een tafel met een soort ganzenbordspel met boerderijdieren, Kapla, maar ook een kralenspiraal voor jonge kinderen. De Kapla was favoriet en lag regelmatig dwars door de kamer ;).

Zwembad Hof van Saksen

Zwembad Hof van Saksen

Het zwembad is echt het klapstuk van het park. Voor oudere kinderen zijn er de fantastische glijbanen, voor jonge kinderen is een leuk speeldeel in het peuterbad. Ik ken vooral kleine zwembaden van de Landal parken, maar dit is echt groot met ook een wildwaterbaan. Die brengt vooral herinneringen bij me terug van de tijd dat ik als kind naar vakantieparken ging. Ons zoontje vond de wildwaterbaan een beetje te eng, voor hem was er dus wat minder te doen. Vond hij niet erg overigens, hij speelde gezellig in het peuterbad in de buurt van zijn zusje.

Bekijk ook de mooie foto’s van het zwembad van Parkvakanties

Glijbanen

De minimum leeftijd voor de glijbanen is 7 of 8 jaar, echt voor oudere kinderen dus, ze moeten ook 1.20 meter zijn en kunnen zwemmen. Wel logisch als je de snelheid van de glijbanen hoort.

Bombo is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Met vier personen stap je in een band die een vrije val van 10 meter maakt. Je stort in een halfpipe waar je heen en weer wordt geslingerd. Deze hebben wij niet uitgeprobeerd.

Bij Intenso kun je met z’n tweeën of alleen in de band en van de hoge glijbaan afgaan. Mijn man vond deze glijbaan wel aardig, maar niet zo leuk als de Presto.

De Presto is gigantisch snel, wel 60 km per uur. Hier ga je alleen in en je moet dan ook op je rug liggen met je armen gekruist voor je borst. Mijn man vond deze leuk, maar ook heel heftig. Je wordt echt afgeschoten de glijbaan door. Hij is wel wat gewend met De Baron in de Efteling, toch vond hij nu een keertje gaan wel genoeg.

Saltato Hof van Saksen

Op dit moment wordt de Saltato gebouwd, de langste rechterglijbaan ter wereld. In een 2-persoonsband word je door vier trechters met een doorsnede van 5 meter heen en weer gedraaid. Het eerste deel van de glijbaan is kabbelend, dan golvend en vervolgens beland je met een donderend geraas in de volgende trechter.

Het was heel druk in het zwembad toen wij er waren, maar de rijen voor de glijbaan vielen volgens mijn man wel mee.

Speeltuin bij het meer

De speeltuin vooraan in het park ligt bij het speelmeer waar je bij warm weer ook heerlijk in kunt spelen. Er is een hoge glijbaan waar onze zoon zelf vanaf kon, maar er is ook een speciaal deel voor jonge kinderen met een klein glijbaantje en babyschommels. Het piratenschip in het water is natuurlijk ook helemaal geweldig.

Indoorspeelparadijs Harrewar

Op zondagochtend was er peutergym in het indoorspeelparadijs Harrewar op Hof van Saksen. Dit leek me wel leuk om mee te maken. Superdruk weer en onze kinderen vonden het een beetje te spannend om tussen de andere kinderen te dansen. Maar daarom was het juist weer wat rustiger op de andere speelplekken waar ze zich ook erg goed konden vermaken. De blokken van de peutergym bleven staan, waardoor onze dochter van één ook erna nog volop kon klimmen en klauteren. Ze had constant een brede lach op haar gezicht.

Er staat ook een treinacademie die open is op de tijden dat je in het speelparadijs kunt spelen. Dit vond onze zoon ook helemaal geweldig! Een mooie baan die hij nu thuis ook wel wil ;).

 

Bounz® Arena

Bounz® Arena.

Er zijn speciale tijden dat de kinderen in de Bounz® Arena van Hof van Saksen kunnen springen. 0 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar zit bij elkaar om lekker te kunnen springen. Ideaal dat ze leeftijdsgroepen hebben, zodat de kleinsten ook alle ruimte krijgen. Je moet een polsbandje halen voor een kwartiertje springen, zodat er altijd maar 20 kinderen tegelijk springen. We hadden in eerste instantie alleen een bandje voor onze zoon gehaald, maar voor onze dochter bleek het ook al heel leuk.

Tieners

Maar ook voor tieners is er van alles te doen, check de activiteiten hier. 

Kinder Academies

De Kinder Academies van Hof van Saksen zijn echt al helemaal geweldig en ook waarom ik langs wilde gaan. Hier kun je spelenderwijs allerlei leuke dingen leren en kun je inspelen op de talenten van de kinderen en aansluiten bij wat ze leuk vinden om te doen.

Voor oudere kinderen

Mode Academie

Kinder Academies van Hof van Saksen

Voor wat oudere meiden, maar ik heb ook moeders en vaders gezien, is de mode academie. Je kunt zelf iets naaien met de machines die er staan. Er zijn voorbeelden die je na kunt maken, hier kun je de stoffen voor kopen.

Techniek Academie

Kinder Academies van Hof van Saksen

De Techniek Academie van Hof van Saksen ziet er ook heel tof uit. Hier kun je hout zagen en van alles van hout in elkaar timmeren en bewerken.

Knutsel Academie

Kinder Academies van Hof van Saksen

We zijn ook een paar uur in de knutsel academie geweest. Voor niet veel geld kun je onderdelen kopen om lekker mee te knutselen. Ze hebben veel materiaal en verf, papier en wol is gratis om mee te werken.

Kinder Academies van Hof van Saksen

 

Kinder Academies van Hof van Saksen

Kinder Academies van Hof van Saksen

Wij maakten een vogelhuisje, een viking (van een lepel), een dino en een minivogelhuisje.

Andere Kinder Academies

Er zijn nog veel meer Kinder Academies op speciale tijden bij Hof van Saksen. Je kunt ze hier allemaal bekijken, veel zijn vanaf zes jaar, maar de knutsel academie is ook leuk voor jongere kinderen.

Het is best prijzig om in één van de vakanties te boeken. Maar je hebt er dan ook wel heel veel gratis en betaalde activiteiten bij.

Kijk hier alle prijzen.

 

Hof van Sasken Review