Hoogtepunten 2015

Het jaar is nu echt bijna voorbij. Tijd om naar mijn hoogtepunten van 2015 te kijken. En goede voornemens te maken, zoals meer genieten wat er om me heen gebeurt en meer vertrouwen op mezelf. 

  

Het jaar begon met de voorleesdagen en Boer Boris. Ik ben dol op boeken lezen en voorlezen. Mijn favoriete momentje in de klas is als de kleuters ademloos luisteren naar een mooi verhaal. En thuis lekker hangen in de speciale voorleesstoel bij het raam. Dreumes op schoot en voorlezen maar, genieten!

Fantastisch dat ik dan ook zoveel boeken mag weg geven in winacties. Zo kan ik veel meer kinderen, leerkrachten en ouders laten genieten van mooie verhalen. Goed voor de leesbevordering en woordenschat. 

Ik word heel blij van mooi (nieuw) materiaal dat de kinderen ook heel interessant vinden om mee te werken. Als het dan ook  nog met ICT te maken heeft, word ik (ICT-coordinator) helemaal enthousiast. Een voorbeeld is het werken met de Bee-bot. Een fantastisch apparaatje waar de kinderen mee leren programmeren. Ondertussen kun je ook aan andere doelen werken. Dat wil ik vaker doen. 

Waar ik ook zo van geniet: de heerlijke uitspraken die de lieverds doen, zoals het voorval van de liefste juf. 

Voor mij persoonlijk is de eerste verjaardag van ons zoontje een hoogtepun. Baby af een steeds meer zelf kunnen. Hij kletst de oren van ons hoofd, nu al. En dat vind ik zo leuk!

Ik vind het heel tof dat ik steeds meer bezoekers mag ontvangen op de site. Ik vind het heerlijk om te schrijven en dat veel mensen het dan ook nog leuk vinden om het te lezen een grote eer. En dat ik daarom soms wat mooi materiaal mag ontvangen en een beetje bijverdien is mooi mee genomen. 

Voornemens 2016

1. Mijn grootste voornemen: de kinderen meer zelf laten ontdekken. Mooi materiaal aanreiken om mee te spelen, werken en ontdekken. Zo nu en dan vragen stellen om het spel te stimuleren. Maar de kinderen vooral zelf in gesprek laten gaan en te laten ontdekken. 

2. Meer voorbereidingstijd gebruiken om een  rijke leeromgeving te maken. Ik wil  in mijn planning al opnemen welke hoeken ik wil verrijken en waarmee. Daar het spel stimuleren tijdens de kleine kringen en zo werken aan de doelen, kan ik  nog veel meer doen. 

3. Meer vertrouwen hebben in mezelf. Mijn perfectionisme wat los te durven laten en erop vertrouwen dat ik het wel kan. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ga m’n best doen. 

4. Genieten van al het moois dat er om me heen gebeurt. Vaker pas op de plaats in de klas en zien welke mooie dingen er vanzelf ontstaan. 

Fijne jaarwisseling en een fantastisch 2016!