Hoor je mij? WIN

Hoor je mij? WIN

Caja Cazemier en Martine Letterie schreven samen het boek Hoor je mij? Over leven in twee werelden: die van de horenden en die van de dove mensen. Ook nog eens vanuit twee verschillende perspectieven. Een meisje dat nu leeft en een jongen uit de jaren ’50. Je kunt het winnen.

Hoor je mij?

Het verhaal is dus vanuit twee perspectieven geschreven.

Sterre vindt het spannend om naar de brugklas te gaan. Ze is doof, maar wil geen tolk, ze wil niet opvallen! Het begint goed, maar al snel merkt ze dat ze dingen mist: grapjes, informatie van de docenten. En dan heeft ze ook nog het idee dat iedereen over haar praat. Wanneer ze met haar dove vrienden is, gaat alles zó veel makkelijker merkte ze op kamp. Waar hoort ze thuis?

Freek komt uit de jaren ’50 en zit op een internaat voor dove kinderen. Daar moet hij heel veel spraaktrainingen volgen. Zijn ouders schamen zich voor hun doofheid, dus mag Freek om geen gebarentaal gebruiken als anderen het kunnen zien. Na de zoveelste aanvaring met zijn vreselijke lerares wordt het hem te veel. Hij loopt weg.

Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg. Bij elk hoofdstuk kun je een gebaar leren.

Bekijk het boek hier

Hoor je mij?

Over de auteurs

Caja Cazemier werd in 1958 geboren in Spijkenisse, maar groeide op in Groningen. In 1992 verscheen haar debuut. Jarenlang besteedde ze al haar tijd aan het schrijven, tegenwoordig combineert ze het schrijven met haar werk als jongerencoach. Familiegeheim en Keerzijde schreef ze samen met Martine Letterie. Beide boeken werden genomineerd voor de Thea Beckmanprijs.

Martine Letterie werd in 1958 in Amsterdam geboren. Na haar afstuderen werkte ze als lerares Nederlands op middelbare scholen, en ook was ze een aantal jaren docent jeugdliteratuur aan de pabo in Doetinchem. In 1996 verschijnt haar eerste jeugdboek, Het schorriemorrie van De Pruk. Martine stopt met lesgeven en wijdt zich helemaal aan het schrijven. Voor haar boeken duikt Martine in de geschiedenis, soms ook in die van haar eigen familie.

Win het boek

Je kunt het boek winnen. Fijn om te lezen als je meer wilt weten van gebarentaal of als je op een school werkt met een slechthorende leerling. Ik heb dat ook in de klas gehad, heel interessant om eens vanuit die belevingswereld te kunnen kijken. Dinsdag 30 augustus mail ik de winnaar.