Houd jij van spelletjes? Dan is Kroko koppen zeker iets voor jou!

Door Manon. Speel jij graag spelletjes en houd je wel van lekker lachen? Dan is Kroko Koppen zeker iets voor jou! In dit geweldige actiespel ben je allemaal actief bezig om alle vissen te bemachtigen en dat met je krokodillenbek. Dit spel van Identity Games zorgt zeker voor lachbuien en veel gegiechel!

Kroko Koppen

Bij kroko koppen krijgt iedere speler een krokodillenbek. Je zet de krokobek op je hoofd en als je dan met je mond beweegt gaat ook de krokodillenbek open en dicht.  Een van de spelers mag alle vissen in zijn hand nemen en roept: “Klaar? happen maar!!”. Daarna gooit deze speler alle vissen in de lucht. Alle spelers gaan op handen en knieën zo snel mogelijk proberen de vissen van zijn of haar eigen kleur te verzamelen. Je mag niet je handen gebruiken om de visjes te vangen het moet echt met de krokobek gebeuren. Als je alle vissen van jouw kleur gevangen hebt ga je op zoek naar de goudvis en probeert ook die nog snel te bemachtigen. Degene met de goudvis in zijn bek wint het spel.

Samen spelen

Het spel was nauwelijks uitgepakt of ze begonnen hier meteen met spelen. Een uitleg was eigenlijk niet eens nodig, ze wilde meteen aan de slag. Het spel kan gespeeld worden met 2-3 personen maar onze jongste speelt het ook graag als hij alleen is. Je kunt kiezen uit een blauwe, een paarse of een groene bek. Het gooien van de visjes alleen al is een feest, we moeten echt bijhouden wie aan de beurt is om de vissen te gooien. Daarna worden zo snel mogelijk alle vissen verzameld en blijven we lachen als het soms niet lukt om een vis te pakken.

Lees ook: SPELEN MET LETTERS EN WOORDEN? LET’S PLAY BOGGLE!

Winnen

Elke keer blijft het een feestje om te winnen. De kinderen proberen echt zo snel mogelijk alle vissen te vangen en daarna als een speer te gaan voor de goudvis. Zo gauw alle vissen gegooid zijn duiken ze er op af! Ik schreef hierboven al dat onze jongste het spel ook vaak alleen speelt. Dan speelt hij niet om te winnen maar gaat hij gewoon alle vissen vangen. Hij vindt het dan nog steeds een super leuk spel.

Jong en oud

Al lijkt dit misschien een spel voor jongen kinderen, het is ook erg leuk om met de hele familie te spelen. Op de doos staat dat het spel voor 5+ is maar zelfs ons neefje van 3 heeft vrolijk meegespeeld. Natuurlijk moeten papa en mama ook wel eens mee doen en vaak levert dat een hoop gegiechel op. Want dat ziet er natuurlijk wel een beetje raar uit.

Leren

Speel je dit spel met jongere spelers kunnen ze er natuurlijk ook een hoop van leren. Laat ze de vissen tellen of op kleur sorteren. Laat ze misschien een puntentelling bijhouden. Ook is dit spel goed voor de coördinatie van de ogen. Kinderen moeten goed gericht bezig zijn met het oppakken van de vissen, en dat dan ook nog met hun mond klaar krijgen. Knap hoor als dat lukt!

Aanrader

Ben jij toevallig op zoek naar een leuk spelletje voor de kids? Dan kan ik Kroko koppen zeker aanraden. Geen moeilijke spelregels, lekker actief spelen en gegarandeerd veel plezier. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, in de meeste webshops vind je het spel voor een zeer leuk prijsje!

Koop het spel hier

Lees ook: 5X UITDAGENDE SPELLEN VOOR KLEUTERS

 

Review Kroko Koppen; Leuk spel voor kinderen

BewarenBewaren