Humoristische podcasts

Humoristische podcasts

Podcasts zijn niet meer weg te denken. Afgelopen jaar namen ze een enorme toevlucht in populariteit. Zet een humoristische podcast op voor wat ontspanning. 

Het is ook makkelijk: je doet oortjes in en je kunt luisteren naar een podcasts terwijl je iets anders aan het doen bent, zoals de was opvouwen of koken. (Niet multitasken met moeilijke taken tijdens de podcast, dat werkt niet). Ga lekker op de bank liggen en lach tijdens de podcast voor wat ontspanning. Even een podcast aan zetten terwijl de kinderen net naar huis zijn kan ook! Geniet er een paar minuten van, waardoor je een rustpuntje hebt, en ga dan weer over tot de orde van de dag.

Wil je meer leren tijdens een podcast of tips krijgen? Lees dan het blog met podcasts productiviteit, succes, werkdrukverlichting. 

Humoristische podcasts op Spotify

De tips die ik hier schrijf staan op Spotify, omdat je die makkelijk via bijvoorbeeld Bluetooth kunt streamen en snel op je smartphone aan kan zetten. Maar er zijn ook andere kanalen waar je ze kunt beluisteren, zoals Soundcloud.

Mijn tips humoristische podcasts

Man, man, man, de podcast

Oké, toegegeven, ik ben een vrouw. Maar ik moet vaak zo ontzettend lachen om man, man, man, de podcast. Ook vrouwen kunnen zich hierin herkennen, want de dj’s Domien, Bas en Chris zoeken uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. En ze hebben ook een aflevering over school! Waarin er één vertelt over die keer dat ze bij juf Anneke een top 5 moesten maken van mensen die in de klas de sfeer het meest verpesten. Alleen hun lach vind ik al aanstekelijk.

Dik Voormekaar Show

Ben je in voor wat nostalgie? Luister dan naar de Dik Voormekaar Show. Ik kan er niet zo goed naar luisteren, beetje te druk, maar veel mensen zaten aan de radio gekluisterd toen het in de jaren ’70 en ’80 uitgezonden werd. De makers zijn zelfs bezig met nieuwe content voor op Spotify!

PepTalk

In PepTalk spreekt cabaretier Pepijn Schoneveld cabaretiers en andere mensen die met humor te maken hebben. Natuurlijk komen er grappen naar voren, maar je hoort ook juist meer over waarom ze kiezen voor humor in hun vak en je hoort meer over de persoon zelf. Peter Pannekoek vertelt bijvoorbeeld over waar hij verhalen vandaan haalt en dat hij een enorme fantast was, altijd al. Dat hij gekke verhalen vertelde maandag op school en dat de leerkracht dan naar huis belde of alles wel goed was.

Echt gebeurd

Echt gebeurd is een podcast waarin je eigenlijk korte sketches hoort. Echt gebeurde verhalen over wat de mensen zelf hebben meegemaakt. Met een verhaal van de (waarschijnlijk wel bekende) Kees van Amstel over een studentenreis naar Praag. Ook fijn dat ze maar een kwartiertje duren ;).

De Grote Vragen Podcast

Niet direct humor, maar wel geinig om te luisteren. De podcast van De Volkskrant waarin vragen net iets te uitgebreid worden besproken. Ze zijn ook niet zo lang, dus luistert het fijn weg. Bijvoorbeeld de aflevering over Wat meet een test? Kan je iets meten met die test anders dan dat je de test goed maakt? Toch wel interessant voor het onderwijs ;).

Wat zijn jouw tips voor humoristische podcasts? 

Bekijk ook de speciale pagina over de scheurkalender. 

Afbeelding van Davizro Photography/Shutterstock