Hypes in het leven van een peuter

Door Sharona. Als ik het heb over gekke, kleine, gele mannetjes met grote brillen weet je meteen dat ik het over de Minions heb. Noem ik de naam Elsa, dan zie je meteen een mooi prinsessenmeisje voor je. En als we praten over Emotions, dan denken we meteen aan de film en niet zozeer alleen aan die leuke afbeeldingen die je Whatsappje wat kracht bij zetten (of je facebookberichtje, kies maar). Nee, er zijn diverse hypes die bijna iedereen onder ons wel kent. Maar wat doen deze hypes met een peuter?

Voornemen

Ik nam me voor om niet mee te gaan doen aan al die (sommige zéér tijdelijke andere meer hardnekkige) hypes. Nee, ik zou mijn kind niet gek laten maken door kleine, gele, te groot dragende brillen mannetjes. Of heldhaftige kleine hondjes. En ik moest er al helemaal niet aan denken om samen met dochterlief achter een dranghek te moeten gaan staan om smekend aan winkelend personeel te vragen of we alstublieft de stickers van de spaar-je-rot-je-hebt-altijd-minstens-2-dubbelen-in-een-pakje-zitten-dus-alleen-sparen-red-je-niet-actie mochten hebben. Nee, deze mama zou heldhaftig het hoofd bieden aan hypes. Ze vakkundig proberen weg te moffelen en te wachten tot dochterlief op de basisschool (omringd door al die andere hype-lovers) er niet meer aan kon ontkomen.

Lees ook: SINTERKLAASCADEAUS 2017 MET WINACTIE!

De werkelijkheid

Hoe het kan, ik heb werkelijk geen idee, maar dochterlief kent dus wel alle hypes. Ze weet precies welke prinses bij Frozen hoort, dat gele mannetjes Minions heten en dat de hondjes van Paw Patrol zijn (al moeten we bij deze nog wel even aan haar uitspraak werken). En ze geniet er enorm van.
Een feest der herkenning als ze weer ergens een Minion op ziet staan of als Oma thuis komt met de leukste Frozen speldjes die je je maar kunt bedenken. Ook handig met het lijstje voor Sinterklaas, want je kunt best 3 verschillende broodtrommels vragen en 2 tassen!
Nu moet ik jullie wel iets eerlijk bekennen (sttt niet verder vertellen!!!!) ik vind het toch ook wel leuk om samen de stickers van een spaaractie met haar in te plakken. Het verrassingseffect van een zakje (al heb ik werkelijk waar altijd de pech dat ik minstens 2 dubbelen tref!) en dan het juiste plaatsje opzoeken in het boek. Eén grens heb ik echter wel bewaard, ik sta dus echt niet bij de supermarkt achter een dranghekje te wachten. Een beetje eigenwaarde heb ik nog wel (en daarbij…..mijn peuter houdt wachten echt niet vol……heeft ze van haar vad…..uhm nee van mij ;) ).

Wat doen wij met de hypes?

Om heel eerlijk te zijn brengen de oma’s de hypes stiekem steeds weer ons huis in. Bij de plaatselijke supermarkt van Oma Bosch (nee, nee juffen en meesters onder ons, dit is geen spelfout  Oma komt uit ‘s-Hertogenbosch ;)) kon je Minion kaartjes sparen. En stiekem vond ik ze ook wel heel erg leuk, want doordat Oma een hele stapel vergaard had kon ik mooi met dochterlief het spelletje zoek dezelfde spelen. Leert ze mooi wat hetzelfde betekent en omdat de hele tafel vol lag, ook beneden en omhoog.
O en Oma Schijndel (jaja, jullie raden vast wel waar deze oma woont ;)) koopt echt de allerleukste pyjama’s. Paw Patrol, Frozen, het maakt niet uit. Peuterdochter heeft toch echt een voorkeur voor deze pyjama’s en niet de saaie roze met een grappige tekst erop die papa en mama voor haar hebben gekocht. Logisch eigenlijk wel, want wij zijn de enige die de tekst lezen.

Een groot nadeel van die hypes vind ik alle bijpassende speldjes en strikjes. En serieus ik heb echt geen idee waar het ik-eet-speldjes-op-of-ik-verstop-ze-ergens-op-een-heel-raar-plekje-monster in ons huis zit,maar negen van de 10x is het setje na een halve week al niet meer compleet. Peuter verdrietig, mama lichtelijk in de stress, want ik kan toch moeilijk een Emotion-speldje combineren met een Frozen-speldje? Of wel?
Maar goed, mama is overstag gegaan. Naast de kaartjes, pyjama’s en haarattributen die  worden toegelaten, doe ik er nog een klein stapje boven op.

Disney Frozen Elsa - Pop

Ze krijgt een echte Disney Frozen Elsa – Pop van Sinterklaas.  Ze was er al helemaal weg van toen ze hem op de reclame zag, dus ik ben benieuwd hoe ze gaat reageren als Sinterklaas hem uit zijn zak tovert.  Ik zal jullie nog één ding bekennen…………. hij is toch wel heel erg leuk. Ik zie ons hier samen wel mee spelen. Want tja….als een peuter een hype te pakken heeft kun je er als moeder maar beter aan mee doen, het virus waait vanzelf weer over!

Ik kreeg een product voor dit blog. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren