IJshart WIN

IJshart WIN

Ik heb ‘m nog niet uit, maar het is wel heel spannend! IJshart van Jamie Littler is het eerste deel van een fantasyserie die ik ook echt tof vind. Voor kinderen vanaf 10 jaar. Je kunt een van de drie exemplaren winnen.

Fantasy, daar vind ik toch niks aan? Dacht ik toen ik het persbericht kreeg over IJshart. Maar ik werd toch getrokken door de teaser: Denk Hoe tem je een draak? en Frozen met een flinke dosis humor er bovenop. Dat ik het nog niet uit heb komt door de dikte van het boek, 447 bladzijdes, want ik vind het echt een tof boek!

IJshart, het verhaal

Ash woont in het noordelijkste puntje van de Sneeuwzee. In dit gebied vol monsters wacht Ash op de terugkeer van zijn ouders. Hij wordt getraind door een humeurige Yeti, die als enige niet bang is voor de magische krachten van Ash.

Ash vindt het leven bij de Firanen maar niks, hij is de verschoppeling van het volk. Als hij ook nog eens verbannen wordt door zijn magische krachten, besluit hij aan boord te stappen van een handelsslee met baanbrekers. Kunnen zij hem helpen met het vinden van zijn ouders?

IJshart is het eerste deel in een heerlijke fantasyserie. Er komen dus meer delen vol briljante personages, een originele setting, meer dan genoeg spanning en vrolijke illustraties.

Bekijk het boek hier. 

Wat vind ik?

Fantasy, niks voor mij. Dacht ik… Totdat ik dit boek las. Want hoewel ik niks snap van al die monsters, vind ik het wel heel spannend en tof om te lezen. Ik wil het graag uit hebben en weten of Ash zijn ouders vindt. Of zouden we dan meer delen moeten lezen?… Fantasy is een wereld vol verzonnen wezens, onwerkelijke gebeurtenissen en imaginaire werelden. Dat is zeker zo in dit boek! In het begin snapte ik zeker weinig van de monsters die erin voorkomen, maar gaandeweg het boek leer je ze steeds meer kennen. Ook Ash maakt een zoektocht naar zijn gave en hoe hij die kan inzetten. Die zoektocht maak je dus helemaal mee.

Het is geschreven vanuit een tweede persoon die het verhaal vertelt. Toch kun je je goed identificeren met Ash door de gevoelens die hij heeft die duidelijk naar voren komen in het boek.

Vanaf 10?

Het boek is zeker wel vanaf 10 jaar, je moet wel goed kunnen lezen wil je door dit boek gaan. Niet geschikt voor moeilijk lezende kinderen, maar wel heel geschikt voor kinderen die van mooie verhalen houden. Wel echt een boek om je uren in te kunnen verliezen. Bijvoorbeeld in de kerstvakantie? Past wel bij de sfeer van het boek met al die kou ;).

Illustraties

IJshart WIN

Het boek heeft echt veel illustraties, zo tof vind ik dat! Het doet mij een beetje aan Pokemon denken. Blijkbaar zijn de illustraties van de schrijver, want hij illustreert ook andere boeken. Dat vind ik ook zo tof! Dan snap ik ook dat er veel illustraties in staan, moet vast heel veel werktijd gekost hebben dit hele boek…

Win

Van L.S. Amsterdam mag ik drie exemplaren weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 25 november mail ik de winnaars.

Bekijk het boek hier.