IJsjes rol en kleur

IJsjes rol en kleur

Een nieuw spel, leuk voor de laatste schoolweken: IJsjes rol en kleur. Voor groep 1/2 met één of twee dobbelstenen of zelf met drie, dus ook leuk voor groep 3.

IJsjes rol en kleur

Hoe werkt het

Het ijses rol en kleur spel lijkt op het dobbelsteen spel in thema zomer. Laat de kinderen in tweetallen spelen. Ieder kind krijgt een blad. De kinderen leggen het zomer dobbelsteen spel voor zich. De speler telt het juiste aantal stippen op de dobbelsteen of ziet het getalbeeld gelijk en kleurt het juiste ijsjes met het goede aantal bollen. De kinderen dobbelen om en om. Wie heeft als eerste alle bolletjes gekleurd?

Verschillende niveaus, let op!

Vooraan het blad staat hoeveel dobbelstenen er nodig zijn. De jongste kinderen kunnen met een dobbelsteen, maar als de kinderen al wat meer kunnen, kun je ze ook met twee of drie dobbelstenen laten spelen. LET OP! Geef de kinderen ook het eerste blad als ze met twee dobbelstenen spelen. Het ijsje met de ene bol telt dan niet mee, of daar dobbelen ze op het laatste om met een dobbelsteen.
Als de kinderen met drie dobbelstenen spelen, geef je ze alledrie de bladen. Dan tellen de eerste twee ijsjes alleen niet mee. Of de kinderen dobbelen daar op het laatste om met maar één dobbelsteen.

Bekijk ook het bordspel zomer ijsjesspel of kleuren op code thema zomer

Download ijsjes rol en kleur

Rol en kleur ijs

Download