Ik ben een loederjuf

Ken je de term loedermoeder? Een geuzennaam voor moeders die ook maar wat doen. Geen gestylde foto’s, maar op een humoristische manier laten zien hoe het er echt aan toe gaat bij hen thuis. Ik kwam er vandaag achter dat ik een loederjuf ben. 

Lig ik gistermiddag nietsvermoedend op de bank met mijn dikke pens (want zwangerschapsverlof) een beetje te Netflixen, gaat ineens de telefoon. De Gelderlander. Dat zal wel over de aankomende staking gaan dacht ik nog. Je weet wel, de tweede keer staken dit jaar vanwege ons lage salaris en het nijpende lerarentekort. Daar heb ik genoeg over te zeggen natuurlijk!

Lees ook: SANDER DEKKER BIJ JUF MAIKE IN DE KLAS

Maar niets bleek minder waar, het bleek om een heel erg verhaaltje te gaan dat ik had geschreven.

Ik mep poep!

O hemeltje! (of mag ik dat ook al niet zeggen?). Ik schreef een verhaaltje over poep! En ik mep rik! Ongehoord! Een moeder was boos en stapte naar de juf die er naar haar zin wat te laconiek op reageerde. Toen stapte ze maar naar de media. Want wat doe je anders tegenwoordig als je je mening HEEL duidelijk wil maken? De Gelderlander wilde graag een reactie van mij en die gaf ik maar al te graag natuurlijk, zo ben ik dan ook wel weer.

Ik dacht, dat loopt zo wel los, ik ben mooi gequote, niets aan de hand. Maar toen pikte EditieNL het verhaal ook op en kwam deze loederjuf ineens op de site van RTL nieuws terecht.

Uiteraard kwamen er veel reacties, maar de meesten staan gelukkig aan mijn kant. Ook schreef Marguerita een mooi blog over waarom haar dochters juist wel POEP mogen lezen.

En wat de negatieve betreft: de beste stuurlui staan aan wal. Zij weten immers vast heel goed hoe kinderen leren lezen. Dat je dus meteen bij de start van groep 3 werkwoorden moet vervoegen. Anders klopt er natuurlijk grammaticaal niks van ;).

Tim doet een kip, daar had deze onschuldige juf dan ook totaal geen bijgedachte bij. Dat is uiteraard iets voor zichzelf nogal serieus nemende volwassenen. Ik zag Tim een kip na doen in mijn hoofd, maar ja, het woordje na mag je na kern 3 natuurlijk ook nog niet aanbieden. Nu er zo’n ophef over is laat ik het juist lekker staan :P.

Bekijk het verhaaltje waar het over gaat: BEGRIJPEND LEZEN WERKBLAD GROEP 3 KERNEN VEILIG LEREN LEZEN

Loederjuf

Ik ben dus een loederjuf. Een juf waar het echt niet altijd perfect gaat. Die enorm flexibel is en vooral haar stinkende (snap je de woordgrap? ;)) best doet om de kinderen wat bij te brengen. En ja, in mijn klas zeggen we POEP! Lekker puh!

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren