Ik ben een rebels meisje

Ik ben een rebels meisje

(Door Willemijn) WIN. Ik ben een rebels meisje is een aanvulling op de boeken Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 1 en 2. Het is een werkboek voor het starten van een revolutie. In het werkboek staan honderd verschillende opdrachten. ROSE stories heeft het weer uitgegeven.

Ik ben een rebels meisje

Teken jezelf wanneer je een berg beklimt, schrijf liefdesverklaringen aan je favoriete lichaamsdelen, maak plannen voor je revolutie. Ik ben een rebels meisje is een werkboek vol uitdagende en aansprekende oefeningen en activiteiten. ROSE stories heeft ook ditmaal de rechten in handen van de vertaling van inmiddels deel drie van  de internationaal succesvolle serie Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes.

Bovenstaande tekst is de flaptekst. Het boek is weer een mooie hardcover, maar is van kleiner formaat dan de eerdere (voorlees)boeken. De inhoudsopgave is een checklist. Op elke 2 pagina’s staat een opdracht en als je die gedaan hebt, kun je het afvinken in de inhoudsopgave. Voorbeelden van de opdrachten: zo zie ik mezelf, liefdesverklaringen aan mijn favoriete lichaamsdelen, waar ik niet bang voor ben, dingen waaraan ik denk in het donker, mijn grootste droom, vragen die me nog nooit zijn gesteld en boeven die ik wil verslaan.

Bekijk het boek hier

Voor de creatieveling

In het werkboek moet veel worden getekend. Daar moet je als meisje dan wel van houden. Gelukkig zijn sommige pagina’s zo gemaakt dat je kunt kiezen tussen tekenen of schrijven. Bijvoorbeeld bij de pagina’s dingen waaraan in denk in het donker zie je een meisje liggen en daar boven zijn denkwolkjes. Dit geeft ruimte om te tekenen of schrijven. Waar de creatieveling helemaal los op kan gaan is het tekenen van een eigen vlag en op de pagina daarna het aanvalsplan. Deze pagina’s zijn helemaal wit en het aanvalsplan kun je dus helemaal zelf vormgeven.

 

Voor het rebelse meisje

Je kunt de borden voor een protestdemonstratie invullen, boeven maken die je wilt verslaan, invullen op welke rebelse meisjes je trots bent en een echte rebels meisje rap maken. Het is echt een doeboek voor rebelse meisjes. Rebelse meisjes hebben genoeg tijd om dit boek in te vullen. Het zijn namelijk honderd opdrachten.

Vroeger zou ik niet zo rebels zijn geweest om dit allemaal ingevuld te krijgen. Je moet ook wel echt het type zijn dat hiervan houdt. Ik denk dat alle meisjes die Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 1 en 2 leuk vonden om te lezen of uit voorgelezen worden, dit een geweldig boek zullen vinden. De illustraties komen overeen, de cover ziet er hetzelfde uit. Kortom het sluit goed aan bij de eerste boeken en past mooi in je collectie!

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt een exemplaar van Ik ben een rebels meisje winnen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Doe snel mee, want maandag 23 september mail ik de winnaar al.