Informatieve boeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Informatieve boeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Door Shanon. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen? Breng de geschiedenis tot leven. Reis door de geschiedenis en werelden van vroeger door middel van zelfleesboeken, prentenboeken en informatieve boeken. Hier zetten we de informatieve boeken op een rij. 

Informatieve boeken Kinderboekenweek 2020: En toen?

Willewete de Grieken

Willewete - De Grieken

Een echte expert worden? In dit informatieve boek krijg je op veel vragen uit de Griekse Oudheid antwoord. In dit boek lees je meer over hoe de oude Grieken leefden. Wie waren hun helden en hun goden? Wat leerden Griekse kinderen allemaal?  In dit boek vind je een grote uitklappagina, een miniquiz en een overzicht van voorwerpen uit de Griekse Oudheid.

Bekijk het boek hier

Professor Breinstein: wonderlijke weetjes en fascinerende feitjes over de oude Grieken

Professor Kleinbrein - De Oude Grieken

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland. In dit informatieve boek  ontdek je wonderlijke weetjes en fascinerende feitjes. Wat was het paard van Troje? Hoe veranderde alles wat Koning Midas aanraakte in goud? En waarom kregen Griekse jongens een slaaf mee naar school? Dit informatieve boek geeft antwoord op alle vragen over indrukwekkende bouwwerken, goden en godinnen, de strijd en de Olympische Spelen.

Bekijk het boek hier

Willewete de Romeinen

Willewete - Romeinen

Wil je alles weten over Romeinen? In dit informatieve boek lees je meer over hoe Romeinen leefden. Waar woonden ze? Hoe zagen hun huizen eruit? Wat deden Romeinse soldaten allemaal? In dit informatieve boek vind je ook een overzicht van gevonden Romeinse spullen, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Bekijk het boek hier

Professor Breinstein: wonderlijke weetjes en fascinerende feitjes over de Romeinen

Professor Kleinbrein - Romeinen

Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater. Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden?  Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? Dit informatieve boek geeft antwoord op al je vragen over de Romeinen.

Bekijk het boek hier

Willewete Ridders

Willewete - Ridders

Een echte ridderexpert worden? In dit informatieve boek lees je meer over hoe je een echte ridder wordt, en wat een ridder de hele dag doet. Je ontdekt hoe het harnas van een ridder eruitziet en dwaalt door het kasteel waar hij woont. In dit informatieve boek vind je ook leuke spelletjes, een grote uitklappagina en een miniquiz.

Bekijk het boek hier

Kruip in de huid van.. een ridder in de middeleeuwen

Kruip in de huid van... - Een ridder in de Middeleeuwen

Stap binnen in het kasteel van een Engelse graaf, waar Richard Marshall zijn opleiding tot ridder volgt. Richard vertelt je van alles over zijn training, de ridder-eed  en de wapens waarmee hij zijn tegenstanders te lijf gaat. In dit informatieve boek lees je hoe het leven in een kasteel was, wat je moest leren om ridder te worden en hoe de maatschappij in de middeleeuwen ingedeeld was.
Bekijk het boek hier

Wat doet een ridder eigenlijk?

Leesserie Estafette - Wat doet een ridder eigenlijk?
Vind jij ridders ook zo leuk? In dit informatieve boek lees je alles over ridders.  Wat doet een ridder de hele dag? Hoe zit zijn harnas in elkaar? Waar woont hij? Hoe word je een ridder? En mogen meisjes ook ridder worden? Je leest het in dit informatieve boek.
Bekijk het boek hier

Professor Breinstein: wonderlijke weetjes en fascinerende feitjes over de Ridders

Professor Kleinbrein - Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders
Dit keer vertellen professor Breinstein en zijn konijn je alles wat je nog niet wist over de ridders. Van de wapens die ze gebruikten tot de kastelen waar ze woonden, van toernooien en steekspelen tot bedevaarten en kruistochten, van feesten tot doodgewone werkdagen. Wie mocht ridder worden en wie niet? Hoe zag een veldslag er precies uit? Dit informatieve boek geeft antwoord op al je vragen over Ridders.

Willewete Dinosaurussen

Willewete - Dinosaurussen

Kom, we gaan op dinojacht! Hoeveel soorten Dinosaurussen waren er? Hoe zagen ze eruit?  Wat aten ze en hoe werden ze geboren? In dit informatieve boek lees je alles wat je altijd al wilde weten over dino’s. Met knutseltips, een stripverhaal, een versje en een liedje, een grote uitklappagina en een quiz, zodat je een echte dino-expert wordt.

Bekijk het boek hier

Gigagrote dino’s

Giga grote dino's

In dit spectaculaire boek staan de allergrootste, meest afschrikwekkende dinosaurussen afgebeeld die ooit op de aarde hebben rondgelopen. Als je de tweevoudige flappen openslaat, zie je de dinosaurussen in hun natuurlijke habitat! Naast de imposante, levensechte illustraties staan allerlei fascinerende dinoweetjes.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in dit blog 

 

Informatieve kinderboeken passend bij kinderboekenweek 2020 thema En toen?