Informatieve boeken oceaan

Door Shanon. In de midden- en bovenbouw wordt er veelal met informatieve boeken gewerkt. Deze periode zijn de informatieve boeken gericht op het thema: onderwater, de oceaan. Hierbij een overzicht van informatieve boeken oceaan, boordevol weetjes, prachtige foto’s en illustraties over de onderwaterwereld.

Informatieve boeken oceaan

De kringloop van het leven: Van ei tot haai

De Kringloop van het Leven - Van ei tot haai

Hoe ontstaat een babyhaai? Waar legt de haai zijn eieren? Hoeveel jongen kan een haai krijgen? Dit informatieve boek (onderdeel van de serie de kringloop van het leven) geeft antwoord op alle vragen die leerlingen kunnen stellen over de ontwikkeling van een haai. In dit boek ontdekken leerlingen hoe de kringloop van ei tot haai in de zee blijft bestaan. Waar legt een haai eieren? Wat eet een babyhaai? Hoeveel jongen kan een citroenhaai krijgen?

Bekijk het boek hier

De kringloop van het leven: Van ei tot zeepaardje

De Kringloop van het Leven - Van ei tot zeepaardje

Wat voor functie heeft de buidel van het zeepaardje? Hoe ontstaat een babyzeepaardje? Wat eet een zeepaardje? Dit informatieve boek (onderdeel van de serie de kringloop van het leven) geeft antwoord op alle vragen die leerlingen kunnen stellen over de ontwikkeling van een zeepaardje. In dit boek ontdekken leerlingen hoe de kringloop van ei tot zeepaardje in de zee blijft bestaan.

Bekijk het boek hier

Wondere wereld – Rivieren, zeeën en oceanen

Wondere wereld - Rivieren, zeeën en oceanen

Welke dieren wonen er in de oceaan? Wat zijn de verschillen tussen de zee, oceanen en rivieren? Wat zie je in de diepzee? Dit informatieve boek boordevol weetjes, prachtige tekeningen en foto’s geeft antwoord op verschillende vragen die leerlingen kunnen stellen over oceanen, zeeën en rivieren.

Bekijk het boek hier

Wilde dieren van de oceaan

Wilde dieren in de oceaan

In het boek wilde dieren van de oceaan  leer je de dieren echt kennen! Het boek combineert fictie door middel van prenten en een verhaal met informatieve teksten. De leukste wilde dieren van de oceaan komen aan bod! Na elk voorleesverhaal met prenten beland je op een dubbele pagina met foto’s en weetjes.

Bekijk het boek hier

Ontdek de oceaan

Ontdek de oceaan

Wist je dat zeepaardjes van kleur kunnen veranderen om niet op te vallen? Of dat heremietkreeften soms van (schelp)huis ruilen? In dit informatieve boek ontdek je alle interessante weetjes met betrekking tot de oceaan. Je duikt in de wonderbaarlijke wereld van zeeën en oceanen. Je zoekt naar haaien of je verbaast je over de reusachtige octopussen die in de diepzee leven.

Bekijk het boek hier

Het zinderende zeeboek

Het zinderende zee boek

Haaien, dolfijnen, octopussen  schildpadden, walvissen, zeehonden en nog veel meer dieren kun je vinden in dit zinderende zeeboek. De mooie illustraties laten je kennis maken met alles wat onderwater glibbert en glijdt, wappert en wiert, siddert en stroomt.

Bekijk het boek hier

Lees meer over prentenboeken gericht op het thema kriebelbeestjes.

 

Informatieve boeken over de oceaan voor midden- en bovenbouw