Inspiratie avond Nationale voorleesdagen 2016

Van 27 januari t/m 6 februari 2016 worden de Nationale Voorleesdagen gehouden. Op maandag 11 januari organiseren De Kinderboekwinkel Utrecht en ik samen een inspiratie avond voor peuter- en kleuterbegeleiders ter voorbereiding op deze dagen.

Inspiratie avond Nationale voorleesdagen

Inspiratie avond Nationale voorleesdagen 2016

Vanaf 19.15 uur zijn jullie van harte welkom in de winkel, het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Daarna is er nog gelegenheid om in de boeken te snuffelen.

Op deze avond bespreken we de boeken uit de Prentenboeken Top Tien van de Voorleesdagen. Dorothé van de kinderboekwinkel geeft tips en tops bij de boeken en haalt er kritische momenten uit om te bespreken in de groep. 

Ik geef tips voor diverse activiteiten bij het Prentenboek van het Jaar, we hebben er een geitje bij. Ik laat zien hoe ik het boek interactief voorlees in de klas en gebruik hier ook de onderdelen uit begrijpend luisteren voor.
Een aantal activiteiten doen we samen, zodat je het zelf ook ervaart hoe je het boek kan uitbreiden in de groep.
Deze lessuggesties (inclusief liedje) krijgt iedereen mee op papier.

Aanmelden voor deze avond graag via de mail van Kinderboekwinkel Utrecht. Voor deze avond vragen wij een bijdrage van € 12,50 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en de lessuggesties op papier.