Inspiratie op het Pica Onderwijscongres 2018

Inspiratie op het Pica Onderwijscongres 2018

Regelmatig lees ik vakliteratuur van uitgeverij Pica om mijn vakkennis te verbreden en op peil te houden. Op 19 september is Het Pica onderwijscongres 2018 en ik ben heel benieuwd naar een aantal workshops. 

Pica Onderwijscongres 2018

Op 19 september is het Pica Onderwijscongres 2018 in Postillion Bunnik, een prachtig hotel naast de snelweg en vlakbij station Bunnik. Ik ben uitgenodigd om die dag langs te komen en verslag te doen. Ik ben heel benieuwd naar de dag!

De dag start met twee lezingen in een grote zaal. Na die lezingen heb je de keuze uit 20 workshops waar je er drie van mag kiezen. Natuurlijk is er ook een informatiemarkt met vakliteratuur en materiaal en een lunchpauze (ook belangrijk ;)).

Lees ook: RECENSIE: ZORG VOOR KLEUTERS

Inspiratie op het Pica Onderwijscongres 2018

Lezingen

De eerste lezing die dag is van Tony van Dalen over Close reading of Begrijpend lezen nieuwe stijl. Hier krijg je ook het boek van mee naar huis. In de lezing leer je hoe je begrijpend luisteren en lezen interessant kan maken door gebruik te maken van interessante, maar ook complexe prentenboeken en teksten.

De tweede lezing is van Eva Naaijkens van de Alan Turingschool (Amsterdam). Zij vertelt over haar aanpak voor beter onderwijs. Ze heeft in korte tijd een nieuwe school in Amsterdam opgezet waar ze haar teamleden duidelijke rollen toekende met veel autonomie, maar ook verantwoordelijkheid.

Lees ook: HOE IK EXPLICIETE DIRECTE INSTRUCTIE INZET IN DE KLEUTERKLAS

Inspiratie op het Pica Onderwijscongres 2018

Workshops

Je hebt de keuze uit 20 workshops, waarbij je per tijdvak een top 3 kunt maken. Ik kijk uit naar de professionele schoolcultuur. Hier wordt besproken hoe je gedrag kunt begrenzen met behoud van relatie. Ingewikkeld, dus ik ben heel benieuwd hoe ik dat in de praktijk kan brengen. Ik wil snel in het boek Wiebelen en friemelen lezen over de prikkelverwerking van kinderen. Ook hier is een workshop over. De workshopleider, Monique Thoonsen, is co-auteur van het boek.

Lees ook: BEWEGEND LEREN; EEN STA TAFEL IN JE KLAS!

Vanuit mijn ICT achtergrond ben ik ook altijd benieuwd naar de toekomst en waar leerlingen nog mee te maken gaan krijgen. Ik ben dus zeker benieuwd naar de workshop Leren voor morgen, uitdagingen voor het onderwijs. Dit zijn natuurlijk ook andere uitdagingen dan alleen ICT. Hoe kan ik daar als leerkracht mee omgaan?

Meer weten?

De site over het onderwijscongres is heel helder, duidelijk en de informatie uitgebreid beschreven. Hier vind je dus meer informatie en kun je je ook aanmelden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren