Het is herfst! Zowel buiten als in de klas. Ik deel graag onze huishoek met jullie, zodat je inspiratie op kunt doen.

HerfsthoekZet een balans en/of een weegschaal in je huishoek. Zet hier allerlei herfstspullen bij, zoals bladeren, dennenappels en kastanjes. De kinderen gaan wegen en ontdekken van alles. Ze zullen ook tellen, bijvoorbeeld hoeveel bladeren heb je nodig als je ze hetzelfde wil laten wegen als een kastanje?

Verkleden herfsthoek

Wij hebben een kaboutertentje (paddenstoel) zo verknipt dat we een grote paddenstoel in de huishoek hebben staan. Dit is een witte paraplu met daarboven het dak van het tentje. We hebben speciale kabouterkleding in de huishoek hangen.

Niet te zien op de foto, maar inmiddels ligt meneer Uil ook in de huishoek. Meneer Uil kan alleen praten als de kinderen herfstspullen vinden in een tiental of in een twintigtal. Dus als ze 20 kastanjes voor hem vinden bijvoorbeeld. Hierdoor zijn de kinderen weer extra bezig met tellen. De kinderen hebben speciaal allerlei tekeningen gemaakt voor meneer uil, die liggen naast zijn bedje in de huishoek.

Kijktafel herfst

Naast de huishoek hebben we ook een kijktafel in thema herfst in de klas. Dit lokt hopelijk taal uit, wat ze in de huishoek weer kunnen gebruiken.

Nog meer herfsttips?

Allerlei lestips op jufmaike.nl

En op Pinterest

Follow Maike Douglas-Westland’s board Thema Herfst on Pinterest.