Wisseltruc Weken
ANP/Arie Kievit

Je pakje omruilen tijdens de Wisseltruc Weken

Ik schreef al dat er veel suiker in pakjes drinken zit. Omdat je nu je pakje kunt omruilen tijdens de Wisseltruc Weken, kreeg ik Sourcy Water met een Fruitsmaakje opgestuurd. Maar vindt mijn zoontje het lekker? 

Kinderen krijgen elk jaar hun eigen lichaamsgewicht in suiker binnen bleek uit een uitzending van Radar. Ook in drinken zit veel suiker, dat vergeet je als ouder nog wel eens.

Lees ook: WAT VEEL SUIKER IN PAKJES DRINKEN!

Wisseltruc Weken

De Wisseltruc Weken zijn een initiatief van Sourcy. Ze willen op een leuke manier aan kinderen en hun ouders laten zien hoeveel suiker er in hun drinkpakjes zit. Vaak hebben kinderen met een pakje drinken al de toegestane hoeveelheid suiker voor een dag binnen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Voedingscentrum stellen namelijk dat een kind ongeveer 17 gram suiker per dag mag binnen krijgen. Dat zijn 4 klontjes suiker. Sourcy heeft een missie met de Wisseltruc weken: informeren over de hoeveelheid suiker in drinkpakjes.

Suikerschijf

Suikerschijf

Sourcy ontwikkelde ook een handige suikerschijf. De meest verkochte pakjes drinken staan erop, zoals Taksi, Fristi en Wicky. Door te draaien zie je snel hoeveel suiker er in dat pakje zit. Zo laat de suikerschijf je zien dat er 3,5 klontje suiker in Taksi zit, dat is 15,61 gram. In Fristi, wat mijn zoontje heel graag drinkt, zit ook 3,5 suikerklontje.

Sourcy Water met een Fruitsmaakje

Sourcy Water met een Fruitsmaakje

Tijdens de Wisseltruc Weken kun je in de speciale Wisseltruck je pakje drinken om laten ruilen voor twee pakjes Sourcy Water met een Fruitsmaakje. Sourcy Water met een Fruitsmaakje bevat 99,9% bronwater en 0,1% natuurlijk fruitaroma voor een banaan- of sinaasappelsmaak, en 99,7% bronwater met 0,3% natuurlijk fruitaroma voor een aardbeismaak. Het is bronwater mét een vleugje fruitsmaak en zónder bubbels, suiker, zoetstoffen, E-nummers en zuren die de tanden kunnen aantasten. Je kunt het dus de hele dag door drinken.

We probeerden het uit

Sourcy

Ik kreeg een set met twee pakjes in sinaasappel smaak, twee met aardbeiensmaak en twee met bananensmaak. Ik hield mijn hart vast. Zou onze peuter, die altijd alleen diksap, melk of Fristi wil, dit accepteren? Ik geloofde er niets van.

Gelukkig is hij wel altijd dol op pakketjes, dus stond hij te juichen bij het zien van de pakketbezorger. Ik liet hem mee uitpakken en dolenthousiast werd de rugtas ontvangen. (Die ik meteen mooi kan meenemen op schoolreisje ;)). Ik legde uit dat er pakjes water in zaten met een smaakje. Hij liet zijn melk staan en ging meteen voor het pakje met bananensmaak, want daar stond Donald Duck op! Hij nam de eerste slok, ik keek hem met grote ogen verwachtingsvol aan en… Hij vond het lekker! Hoera, we hebben iets anders gevonden wat hij lust en veeeeeel gezonder is!

Hij vroeg tijdens het pakje drinken zelfs of hij nu ook die met aardbei mocht. Dat leek hem lekker, hij is dol op aardbeien, en Micky Mouse stond erop. Die heeft hij later in de middag ook met veel smaak opgedronken.

Lees ook: WAT VOOR DRINKEN MEE NAAR SCHOOL?

En ik?

Tijdens de Koninsspelen kregen we een pakje met sinaasappelsmaak. Die vond ik ook meteen lekker. Je proeft geen chemisch spul, maar echt een vleugje sinaasappel. Alsof je een schijf sinaasappel bij je water hebt gedaan. De banaan moest ik aan wennen, maar de aarbeiensmaak vond ik ook meteen heerlijk. Ik vind het ideaal die pakjes. Handig om mee naar school te nemen en natuurlijk voor onderweg in de auto of tijdens een uitje. Nu ik weet dat mijn zoontje het lekker vindt, ga ik het zeker vaker kopen!

Op naar de Wisseltruck

Van 12 mei tot het begin van de zomervakantie rijdt de Wisseltruck door het land en komt onder andere langs bij de Avondvierdaagse in Den-Bosch, de Strong Viking Family Run in Amsterdam, de Zeepkistenrace in Apeldoorn, Share a Perfect Day in Hilvarenbeek en het Brakkenfestival in Breda. Wie de Wisseltruck misloopt, maar graag de Suikerschijf thuis ontvangt kan deze aanvragen bij Sourcy.

Dit is een #jufmaikeadd

Advertisement