Je peuter uitdagen met tekenen

Je peuter uitdagen met tekenen

(Door Malou) Mijn peuter vindt het erg leuk om te tekenen, maar vaak is ze er al snel klaar mee. Ze krast een papiertje vol, vervolgens zegt ze ‘klaar mama’ en wil ze weer iets anders doen. Daarom besloot ik om haar iets meer uit te dagen en leek het me leuk om samen een poppetje te tekenen. Natuurlijk is ze met haar 2 jaar en 3 maand nog te jong om helemaal zelf een poppetje te tekenen, maar met een beetje hulp vindt ze het hartstikke leuk om te doen!

Peuter uitdagen met tekenen

Ik besloot even snel een poppetje te tekenen, waar Nomi mee verder kon. Ik tekende het hoofd, het lichaam, armen, benen en een mond. De eerste keer wilde ik haar zelf een mond laten tekenen, maar ze zei dat ze dat niet kon. Vandaar dat ik het deed. Ik vond zelf dat ik een poppetje had getekend, maar volgens Nomi is het een sneeuwpop. Ach ja, kan ook!

Lees ook: WENNEN OP DE PEUTERSPEELZAAL; ZO GING HET BIJ ONS

Nomi vindt het erg leuk om met een pen te tekenen, dus in plaats van haar krijtjes pakte ze die. ‘Handje tekenen?’ ‘Ja, teken maar handjes’. Na de handjes ging ze verder met de voetjes.

Het gezichtje vindt ze het leukst om te tekenen. Eerst een neus, en vervolgens tekende ze de ogen van het poppetje (of sneeuwpop, volgens haar).

Lees ook: MIJN PEUTER WILDE NIET VOORGELEZEN WORDEN

Ik dacht eerst dat ze drie ogen aan het tekenen was, maar volgens Nomi zijn dit de wenkbrauwen.

Daarna kreeg haar poppetje haartjes. ‘Mooi mama?’ Ik vind haar tekening natuurlijk hartstikke mooi, maar ik vind het vooral heel leuk om te zien hoe druk ze ermee bezig is en hoe leuk ze het vindt.

Opeens bedacht ze dat ze nog iets vergeten was; de navel. Die tekende ze nog en toen was ze klaar. Ze was er hartstikke trots op, en ze liet hem aan haar knuffel en poppen zien. Ook papa moest ‘s avonds natuurlijk even naar haar tekening kijken.

Teken jij ook wel eens met je peuter? 

 

Knutselen; Peuters uitdagen met tekenen