Je weet dat je in de kinderopvang werkt als je

Je weet dat je in de kinderopvang werkt als je

Werken met kinderen is geweldig! Je mag jezelf kind voelen en je zo gedragen en je kent alle prentenboeken uit je hoofd. Je weet dat je in de kinderopvang werkt als je 

Je weet dat je in de kinderopvang werkt als je

1. Je als een kind mag gedragen

Heerlijk een aantal uur per dag rondrennen als een poes, gekke stemmetjes opzetten, je verkleden of een kuiken knutselen. Het kan allemaal in de kinderopvang. Geen kind dat raar op kijkt als je ondersteboven een glijbaan uitbeeldt, heerlijk vinden ze het.

2. Altijd over ‘jouw’ kinderen praat alsof ze ook echt jouw kinderen zijn

Je vrienden zijn regelmatig in de war. Gaat het nou over je eigen kinderen? Of doen die engeltjes van jou nooit gekke dingen en gaat het toch over de kinderen in de opvang.

3. Duizend kinderen wilt, of juist geen een van jezelf

Als je een fantastische groep hebt, met de prachtigste en humoristische kinderen, dan wil je er wel tonnen zelf. Zitten er wel wat pittigere kinderen bij? Dan is misschien die drukte om je heen ook wel genoeg. Totdat je … gaan klapperen natuurlijk.

4. Niet meer weet welke naam je je eigen kind moet geven

Je hebt al een Fleur, een Abdoellah en een Daan in je groep gehad. Overal heb je een associatie bij. Welke naam moet je eigen kind in hemelsnaam nog geven?

5. Constant ‘En wat zeggen we dan?’ zegt

Je roept het zelf dwars door de slijter tegen je partner als hij een gratis likeurtje krijgt bij die dure fles wijn.

Lees ook: 15 KEER JE WEET DAT JE EEN PEUTER HEBT ALS

6. Alle prentenboeken uit je hoofd kent

Je verstopt er zelf een paar als je ze echt te vaak naar je zin hebt voorgelezen. Herhaling is boring! Maar die kids willen zo graag dat ene boek he….

7. De hele dag mag zingen

Voor het eten, om op te ruimen, bij het naar huis gaan. De hele dag door mag je zingen. Je betrapt jezelf regelmatig op het zingen van het Eet smakelijk liedje als je aan je avondeten begint, thuis wel te verstaan.

8. Een luier kunt verschonen terwijl je slaapt

Je hebt het zo vaak gedaan, dat je zelf slapend een luier kan verschonen. Heel handig als je zelf een newborn hebt en midden in de nacht, slaapdronken een spuitluier moet aanpakken. Zeg maar dag tegen de slaap!

Lees ook: JE WEET DAT JE EEN PEUTERLEIDSTER BENT ALS JE

Uitgelichte foto: Shutterstock