Je weet dat je vakantie voorbij is als

De vakantie is bijna voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan. Ik heb er weer zin in, maar zal ook wat dingen missen. Je weet dat je vakantie voorbij is als… 

Je weet dat je vakantie voorbij is als

1. Je op zondagavond veel te laat naar bed gaat en weet dat je er de volgende dag spijt van gaat krijgen. Je kon nou eenmaal elke avond laat naar bed in de vakantie. En elke dag uitslapen tot minstens 10.00 uur, dus ben je nu nog lang niet moe.

Te laat naar bed

2. Je de nacht voor de eerste dag slecht slaapt, want je moet weer aan de slag. Toch best spannend. Hoe komen de kinderen terug van de vakantie?

Slecht slapen

3. Je eindelijk in slaap dreigt te vallen overeind schiet, want heb je de wekker wel weer gezet? Je checkt de wekker drie keer. En de batterij van je telefoon of het snoer, want je wil niet het risico lopen dat de wekker ineens niet af gaat in de morgen.

Wekker zetten

4. Je midden in de nacht wakker wordt van een heel naar rinkelend geluid. Het blijkt je wekker te zijn. Terwijl je al klaar staat om dat stomme ding uit het raam te keilen, zie je dat het toch echt al 6.30 uur is. En ja, in januari is het dan nog pikkedonker. Pfff, opstaan dan maar.

Wakker worden door wekker

5.  Je je favoriete hobby, lees: in je pyjama voor Netflix hangend series kijken, niet meer overdag kan uitoefenen.

Netflix kijken in pyjama

6. Je twintig keer achter elkaar Gelukkig nieuwjaar! gezoend wordt. Je bent weer op school hoor. Al die kussende vrouwen ook in het onderwijs…

kus op de wang

7. De kinderen in de klas je bij de deur weer voorbij rennen om te kunnen spelen/vriendjes kunnen spreken. Alsof het nooit vakantie is geweest.

kinderen in klas

8. De kinderen de delete knop in hun hoofd blijken te hebben gebruikt voor de regels en afspraken in de klas. Strak aantrekken weer de eerste weken.

Regels vergeten

9. Je moet wennen aan al dat lawaai om je heen. Een o-ja-ze-zijn-heel-lief-maar-wel-luidruchtig-momentje.

lawaai

10. Je vol overgave weer aan het werk gaat. Je hebt zin in een nieuw jaar!

Vrolijke leerkracht

Aanvullingen zijn welkom! Hoe weet jij dat de vakantie voorbij is?