Jeugdprogramma De Buitendienst gaat voor groen!

De Buitendienst, het NTR-natuurprogramma voor kinderen van 8 tot 88, gaat dit seizoen voor groen! Maar dat is lang niet makkelijk. 

Presentatoren Kiefer, Yannick, Nienke en Matthijs gaan proberen zo zelfvoorzienend mogelijk te leven, en zoeken onder andere uit waarom mensen veganist zijn, wat er met je oude kleding gebeurt als je die in de recyclebak gooit en of het eigenlijk wel oké is om te jagen. Daarbij gaan ze he-le-maal los op Snapchat!

Je leest het goed: nieuwe namen in het presentatorenrijtje: Kiefer Zwart en Yannick Jozefzoon. Vanaf 9 september zijn zij, samen met Nienke de la Rive Box en Matthijs IJgosse, te zien in dit spiksplinternieuwe seizoen. Ze zijn allebei veganist, dus passen prima bij de weg die De Buitendienst inslaat.

Yannick_-_De_Buitendienst_©NTR

Een korte introductie van beide heren:

Yannick Jozefzoon
Yannick uit Groningen is acteur en studeerde af aan de Toneelschool in Maastricht. Hij was te zien in een aantal speelfilms, met grote rollen in Boy 7Of Ik Gek Ben en de televisieserie Meiden van de Herengracht. Ook maakt hij al twee jaar theatervoorstellingen met het Nationale Toneel en Likeminds.

Waarom Yannick graag presentator wilde worden van De Buitendienst? ‘Mijn oma had een boerderij in de buurt van Groningen. Ze leerde mij van de natuur te houden, dat wil ik onze kijkers ook meegeven!’. 

Kiefer Zwart
Kiefer uit Leiden is ook geen onbekend gezicht. Hij volgde de theateropleiding ArtEZ in Arnhem, waarna hij speelde in verschillende films, tv-series en theaterproducties. Zo had hij onder andere rollen in A’dam & E.V.A. I en Kamp Holland.

Kiefer en Yannick zijn deze zomer al druk bezig geweest met de opnames voor het nieuwe seizoen van De Buitendienst. Je ziet ze vanaf vrijdag, waarin ze in de eerste aflevering vertellen waarom het goed zou zijn voor de natuur als we allemaal wat zouden minderen met vlees.