Ik ben Nederlander

Jeugdserie: Ik ben Nederlander

Op eerste kerstdag start de nieuwe 12-delige kinderserie Ik ben Nederlander. Acteur Jack Wouterse voert met kinderen uit heel Nederland openhartige gesprekken over hun leven en wat hen bezighoudt. 

Ik ben Nederlander

Jack Wouterse en de kinderen trekken er op uit en praten samen over thema’s als geloof, vriendschap en passies. Ook nemen ze Jack mee naar school, eten ze samen hun lievelingsmaal, kijken naar zichzelf in de spiegel en fantaseren er op los.

Afleveringen

De afleveringen zijn opgebouwd uit korte filmpjes met verschillende kinderen van rond de 10 jaar oud. Er worden diverse thema’s besproken. Het ene kind woont verlaten op het platteland, de ander drie hoog in de stad. Zo zien we de zoons van een Zeeuwse mosselvisser en een Drentse boer, een dochter van Marokkaanse ouders en een kind dat nog niet zo lang geleden uit Syrië is gevlucht. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal Nederlander.

Jack Wouterse: ‘Mooie leeftijd. Ze zijn nu nog heel puur. Praten eerlijk en vrijuit.   Achtergrond en opvoeding maken iedereen uniek, maar ze zijn toch ook allemaal een beetje hetzelfde. En zeker gelijkwaardig. Iedereen kind heeft een familie. Ieder kind vindt vriendschap belangrijk en we vinden allemaal iets van God. Zoals we hier wonen, zijn we allemaal Nederlanders. Vandaar de titel: Ik ben Nederlander. In de serie wandelen we luchtig door het leven en de belangrijke momenten van deze kinderen, die trouwens allemaal om op te vreten zijn.’

Ik ben Nederlander is bedacht door Jack Wouterse en geproduceerd door Voor de Buis in opdracht van de NTR.

Ik ben er heel benieuwd naar en ga zeker een aantal afleveringen bekijken!