Jippie! En de Onderwaterpiraten WIN

Jippie! En de Onderwaterpiraten WIN

Het is alweer het derde deel in de Prinses Super serie van Sanne Rooseboom. Maar ik las Jippie! En de Onderwaterpiraten op zichzelf en dat kan ook prima! Je maakt kans op een exemplaar van dit leuke boek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Jippie! En de Onderwaterpiraten WIN

Max is de beste vriend van prinses Super. Max heeft zijn vader nooit gekend, dus wil prinses Super naar hem op zoek! Felix blijkt de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie te zijn, maar hij is verdwenen.

De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. Samen met lakei Rolf maken Super en Max dezelfde reis die Felix ooit maakte, door Jippie en het humeurige buurland Grom, de Diepzee op. Zal het ze lukken om Felix te vinden?

De illustraties zijn gemaakt door Annet Schaap, bekent van Superjuffie en haar eigen boek, Lampje.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Ik las het boek in een dag uit. Het is makkelijk geschreven, je vliegt er doorheen. Je kunt het voorlezen vanaf zes jaar, maar ik denk dat onze kleuter het nog niet zo leuk vindt. Ik vind het meer geschikt om voor te lezen aan kinderen die aan het einde van groep 3 zitten. Zelf lezen kunnen kinderen eind groep 4 gok ik. Het is een spannend verhaal vol stoere meiden en jongens, behoorlijk overdreven piraten en grappige, vrolijke mensen uit Jippie en humeurige mensen uit Grom. De illustraties zijn herkenbaar en passen heel goed bij het verhaal.

Jippie! En de Onderwaterpiraten WIN

Lesbrief Jippie! En de Onderwaterpiraten

Er is een lesbrief gemaakt bij het boek, leuk om mee te werken als je het verhaal voorgelezen hebt aan je klas. Met creatieve opdrachten, sociaal-emtioneel, leesbevordering en natuurlijk schrijven. Je kunt de lesbrief hier downloaden.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van Jippie! En de Onderwaterpiraten. Laat hieronder (op de site) een reactie achter dat je mee doet. Maandag 22 juni mail ik de winnaar.