Recensie: De jongen die met dieren schaatste

Recensie: De jongen die met dieren schaatste

(Door Willemijn) Toen ik hoorde over een boek met dieren en schaatsen, sprak mij dit meteen aan: ik houd van dieren en schaatsen. Edward van de Vendel heeft samen met Beorn Nijenhuis De jongen die met dieren schaatste geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door Sanne te Loo.

De jongen die met dieren schaatste

Wie is de jongen die met dieren schaatste? Dat is Beorn Nijenhuis, het boek gaat over hem. Beorn heeft tot zijn 13e in Canada gewoond met zijn ouders en broers. Daarna verhuisden ze (terug) naar Nederland. “Veel kinderen dromen ervan ooit mee te doen aan de Olympische spelen. Voor topschaatser Beorn Nijenhuis kwam die droom echt uit! Maar voor het zover was, moest hij heel veel oefenen en trainen.”

Het verhaal achter Beorn

Op de boekpresentatie vertelde Edward samen met Beorn en zijn ouders, hoe het boek tot stand was gekomen. Beorn vertelde onder andere dat hij en zijn broers een sport kozen en daar alles, maar dan ook alles voor deden om bij de top te komen. En voor hem betekende dat elke dag schaatsen, op een meertje achter hun huis. Ook wedstrijden rijden, heel veel wedstrijden rijden. Het boek neemt je mee in de geschiedenis en brengt je naar het hoogtepunt: de Olympische Spelen.

Precies genoeg

Het boek is prachtig vormgegeven, de illustraties zijn super mooi. Wat belangrijk is, is uitgelicht, zo heeft Beorn bijvoorbeeld een oranje muts op en een gele jas in een blauwachtig bos. Door de kleurcontrasten valt hij goed op. Er staan precies genoeg woorden in om het verhaal te omschrijven. Soms zijn dat 3 woorden per pagina. Erg? Nee, zeker niet. Dit boek is zeer geschikt om samen te lezen met kinderen. Echter het voorlezen voor de hele klas wordt iets moeilijker doordat het formaat wat kleiner is dan een ander prentenboek. Het boek is wel heel erg geschikt voor het voorlezen in kleine groepjes of natuurlijk zelf lezen.

Recensie: De jongen die met dieren schaatste

Lees ook: GEEF EEN (PRENTEN)BOEK CADEAU