Juf Ans – koningin in de klas WIN

Juf Ans – koningin in de klas WIN

Meester Mark heeft een nieuw boek geschreven: Juf Ans – koningin in de klas waarin hij meeloopt met een Brabantase Mavo-docente. Weer een heerlijk én herkenbaar boek om te lezen, je kunt het winnen.

Juf Ans – koningin in de klas

Mavo-docente Ans Geleijns is koningin in haar lokaal. Met één opgetrokken wenkbrauw schudt ze zelfs de beruchtste lummelaars wakker. Stuiterende adhd’ers en bedeesde dromers, ze zijn de 63-docente Nederlands allemaal even lief. Toch gaat lesgeven haar steeds zwaarder af, ontdekt Mark van der Werf (beter bekend als Meester Mark). In zijn nieuwe boek Juf Ans, loopt hij het hele schooljaar met de broodnuchtere Brabantse lerares én haar leerlingen mee. Wollige praatjes van leidinggevenden, brutale e-mailtjes van betweterige ouders; Ans heeft er haar buik vol van. Ze kwakkelt bovendien met haar gezondheid. Kijk dan die torenhoge stapel toetsen maar eens na. Mark ziet haar twijfelen. Geeft ze er de brui aan, of slepen de leerlingen hun docente er doorheen? Alles wordt anders als de coronacrisis uitbreekt en Ans maandenlang thuis op sloffen lesgeeft. Daar neemt ze een besluit. Bekijk het boek hier.

Juf Ans – koningin in de klas WIN

Wat vind ik?

Wat een heerlijk boek weer om te lezen. Deze keer over de middelbare school, maar alsnog zo herkenbaar! Want ook hier kent Juf Ans de pappenheimers en weet ze hen moeiteloos om haar vinger te winden. Daar kunnen we wat van leren en voor mij ook zeker herkenbaar nu ik in de bovenbouw lesgeef. Ik vloog door het boek, juist omdat het zo herkenbaar is. Je ziet haar genieten van het onderwijs geven, maar tabak hebben van alle bureaucratie. Precies waar elke leerkracht en docent tegenaan loopt. Mooi ook dat de coronacrisis in het boek beschreven wordt, tof om ook daar een inkijkje bij een docent te mogen hebben.

Klein minpuntje: soms vind ik de beschrijvingen te langdradig, zoals de geschiedenis van Ans en hoe ze haar man leerde kennen. Zeker wel interessant, maar wat mij betreft teveel details. Bekijk het boek hier

Win

Je kunt het boek winnen! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 17 november mail ik de winnaar.