Juf Maike in 2019

Juf Maike in 2019

31 december, een mooie dag om een overzichtje te schrijven van 2019 voor “Juf Maike”. Want het was een mooi jaar, beginnend met de NOT, de scheurkalender en eindigend met fantastische bezoekerscijfers.

Ik las het jaaroverzicht van Ingrid van Kinderboekenjuf. En dat moet ik ook meteen zeggen, ik heb veel contact gehad met fantastische mensen die me geholpen hebben te groeien. Ik zit in een “ambitieuze bloggers” appgroep waar ik ontzettend veel leer over bloggen. En ik spar veel met Ingrid – Kinderboekenjuf, Linda – klasvanjuflinda.nl en met Inger –jufinger.nl. Met die laatste heb ik zelfs de scheurkalender gemaakt. Heel fijn om “blogvriendinnetjes” te hebben!

Juf Maike in 2019

NOT

Het jaar 2019 begon goed met de NOT eind januari. Ik had ineens veel aanspraak, had ik niet verwacht. Ik ben dan ook gelijk drie dagen geweest en heb er een aantal opdrachten kunnen uitslepen. Tijdens deze mooie dagen hebben Inger en ik ook het idee voor de scheurkalender neergelegd bij Uitgeverij Pica die het aandurfden. Hadden we gelijk een mooie klus in 2019 :).

Nieuwe baan

Per 1 februari (mijn verjaardag nota bene) kreeg ik een nieuwe baan. Mijn vorige school paste me niet meer én nu kon ik dichter bij huis werken, heerlijk! Dit heeft me veel energie opgeleverd, maar ook wel gekost waardoor ik toch besloot nog maar een dag per week voor de klas te staan. Ik kreeg hier veel bijval, maar ook commentaar, toch ben ik enorm blij met mijn keuze.

En toen verder het jaar in

In de weken die volgden, schreef ik samen met Inger de scheurkalender, kwamen er nieuwe bloggers in het Juf Maike team en schreven de vaste bloggers ook weer mooie blogs. En hier ben ik heel blij mee! Mede door hen kunnen we praktisch elke dag een nieuwe blog plaatsen, nog steeds, zelfs na zoveel jaar…

Het gezin

Een van de hoogtepunten voor mij waren de leuke weekendjes die we mochten maken met Landal. Elke keer genieten met z’n vieren! Puy du fou met alleen m’n zoontje en voor het eerst met z’n tweeën vliegen was uiteraard ook magisch. Ik geniet echt van de groei van mijn kinderen, nu 5 en 2 jaar. Zo leuk om die verschillende leeftijdsfases mee te mogen maken. Het gaat gelukkig ook heel goed met ze :).

Dag per week voor de klas

En toen kwam de zomervakantie en ging ik erna nog maar een dag per week voor de klas. En ging onze dochter naar het kinderdagverblijf i.p.v. gastouder. En beide keuzes pakken voor ons allemaal heel goed uit. Ik geniet echt van die ene dag voor de klas en heb nu volop energie om de rest van de dagen met mijn gezin én bedrijf bezig te zijn.

In de zomervakantie kreeg ik ook een nichtje en werd ik voor het eerst tante van mijn eigen kant.

Cijfertjes

In 2019 hebben we in totaal 1 miljoen unieke bezoekers mogen ontvangen op jufmaike.nl. Die hebben 2.5 miljoen pagina’s bekeken. November was de beste maand met 150.000 unieke bezoekers.

Op Facebook groeide Juf Maike naar 19.000 volgers.
Op Instagram groeide het naar 3600 volgers en de stories worden nu door gemiddeld 1000 mensen bekeken.
Op Pinterest zijn er nu zo’n 500.000 kijkers per maand.
Twitter gebruik ik eigenlijk niet meer.

Mijn omzet was de afgelopen maanden drie keer zoveel als aan het begin van het jaar. Vooral omdat ik er nu meer tijd voor heb en ik ook veel investeer. Zo deed ik bijvoorbeeld de productiviteitscursus van Structuurjunkie, deed ik een fotocursus, betaal ik mijn bloggersteam meer, heb ik iemand die de zakelijke kant van de opdrachten regelt en onderhoudt ook iemand Facebook en Pinterest voor me.

2020

Ik heb zo’n zin 2020 ook! Vast weer leuke weekendjes en andere toffe activiteiten met mijn gezin, maar ook op zakelijk gebied verwacht ik groei. Ik focus steeds meer én ik heb ook nieuwe  toffe plannen waar ik helaas nog niks over kan zeggen.

Ik hoop dat jouw 2020 ook fantastisch wordt!