Juf Maike met zwangerschapsverlof

Juf Maike met zwangerschapsverlof

Vandaag is officieel mijn eerste verlofdag van mijn site/bedrijf. Heerlijk uitrusten, babywasjes draaien en me voorbereiden op de komst van de baby. Maar wat betekent het voor de site als Juf Maike met zwangerschapsverlof gaat? 

Juf Maike met zwangerschapsverlof

Ik ben vandaag 36 weken zwanger en heb vanaf deze datum dan ook zwangerschapsverlof als ZZP’er. Stiekem ben ik nog wel wat dingen aan het afronden vandaag, maar ik ben zeker van plan het rustiger aan te doen.

Wat betekent het voor de site?

Voorlopig zal er niet zoveel veranderen en kun je nog elke dag een blog komen lezen. Ik heb veel vooruit gewerkt, zeker de blogs die ‘moesten’, ik verdien namelijk ook geld als blogger. Verder heb ik een heel goed bloggersteam met leden die ook blogs zullen blijven schrijven. Ik heb er al veel voor de komende periode ingepland en Willemijn neemt het inplannen vanaf vandaag van me over. De blogs zijn dus alvast ingepland op de site en op social media.

Het kan zijn dat er op een gegeven moment niet meer elke dag een blog online komt, maar dat hangt een beetje van het aantal blogs van het bloggersteam af en ook hoe ik me voel en wanneer de baby komt. Ik ben namelijk zeker van plan om te blijven bloggen, ik vind het veel te leuk, maar dan wanneer ik er zin in en puf voor heb. Vanaf vandaag schrijf ik vooral wat ik leuk vind en waar ik zin in heb :).

Hoe is het met me?

36 weken zwanger

Ik ben heel blij dat ik verlof heb en mijn eigen tijd kan indelen. De opvang voor onze peuter blijft hetzelfde in deze periode, dus heb ik echt ook tijd voor mezelf. Ik vind het vooral fijn dat ik vanaf vorige week al verlof heb opgenomen voor mijn werk voor de klas (met 35 weken). Want vooral voor de klas staan vond ik lichamelijk best zwaar. Ik heb al een tijdje last van mijn onderbuik en bovenbenen waardoor sporten niet meer lukte. Na een dag werken schuifelde ik in de avond rond als oud vrouwtje en nu kan ik vaker op de bank hangen/liggen/zitten als mijn lijf dat nodig heeft.

Lees ook: ZWANGERSCHAPSUPDATE

Nu moet ik er nog wel even aan wennen dat ik ook echt tijd voor mezelf mag nemen en niet alles in huis (nesteldrang) meteen klaar hoeft te zijn. Ik ruim veel op en maak alles voor de baby klaar, maar dwing mezelf ook weer te gaan zitten als ik moe ben. Ik ben dus heel blij met ons Netflix abonnement waar ik nu graag When calls the heart op kijk, tip van Linda van klasvanjuflinda.nl. Deze serie gaat over een vrouw van gegoede afkomst die in een Canadees mijnstadje lerares wordt. Vol met zwijmelwerk, dus perfect voor mijn verlof ;).

Je zult dus ook zeker nog wel blogs van mijn hand tegenkomen, maar wellicht wat minder. Als je het leuk vindt om me ook wat meer privé te volgen, kun je me vinden op Instagram. Hier ben ik ook actief op de stories.

BewarenBewaren

BewarenBewaren