Juf Maike's favorieten

Juf Maike’s favorieten #1

Op school, thuis en zelf heb ik zo mijn favorieten, zoals boeken en materiaal die regelmatig wisselen. Ik roep vandaag een nieuwe rubriek in op de site: Juf Maike’s favorieten. 

Juf Maike’s favorieten #1

Boeken

Prentenboeken

De kleine walvis in de winter

Thuis en op school is De kleine walvis van Benji Davies favoriet. Handig, nu hij centraal staat in de Nationale Voorleesdagen. De kleine walvis in de winter past natuurlijk goed bij de thema winter, die lees ik dus veel voor in de klas.

Lees ook: NATIONALE VOORLEESDAGEN 2017 DE KLEINE WALVIS

Pretpark De poepfabriek

Wat is Pretpark de poepfabriek een grappig boek!  Je neemt een kijkje in je eigen buik. De poepfabriek is hier op nagemaakt, je ‘loopt’ dus langs je eigen spijsverteringskanaal. Er zitten ook veel poepgrapjes in, heerlijk voor kinderen, zoals allerlei verschillende soorten drollen. Het is een groot boek, dus de platen zijn goed te bekijken. Bijna elke bladzijde heeft zo zijn eigen kijkplaat. Daarom is het voor onze peuter ook al leuk om te kijken. Om voor te lezen is het boek leuk vanaf ongeveer vijf jaar.

Er zit een affiliate link in dit blog. 

Young adult

Ik leest het liefst Young adult boeken. Dit zijn de boeken die ik het laatst gelezen heb.

Gips Anna Woltz

Gips van Anna Woltz won de Gouden Griffel afgelopen Kinderboekenweek. En dat is helemaal terecht. Een prachtig boek over het proces van scheiden van je ouders en verliefd worden. Ik werd erin gezogen en vloog er doorheen.

Lees ook: GELEZEN BOEK: ANDERS VAN ANDREAS STEINHÖFEL

Weg Joni Schmitz

Het boek Weg van Jowi Schmitz is een heel bijzonder boek. Ik werd er ook meteen door gegrepen. Tijdens het lezen van het boek kon ik vooral denken: Hoe kun je nou zwerver worden? Maar de relatie van Anna met haar ouders is verstoord. En Anna is verliefd, maar er gebeurt iets vreselijks. Ze transformeert van weglopertje naar een dappere uitbijter die precies weet wat ze wil.

Materiaal

Bee-bot

In de klas is de Bee-bot nog mateloos populair. Ik neem ‘m niet elke week mee, maar dan vragen de kinderen al snel weer om de ‘bij’.

Lees ook: TIPS OM TE WERKEN MET DE BEE-BOT

We maken nu vaak dankbaar gebruik van de kaarten van Susan Spekschoor. De Bee-bot moet dan een bepaalde route afleggen.

Wat zijn jouw favorieten van het moment? 

Uitgelichte foto: Shutterstock