Juf of meester: trouwen op school

De juf trouwt op school! Wij spelen op school de ceremonie na, we trouwen dus nog een keer! Hoe we dit gaan vorm geven, schrijf ik in dit blog.

Als je trouwt heb je vaak weinig tijd om op school aanwezig te zijn op je trouwdag. Daarom ga ik nogmaals trouwen, een andere dag en dan op school.

We doen de ceremonie ‘s middags. Alle kinderen van de hele school staan in een grote boog, daar komen mijn man ik doorheen om de ingang binnen te gaan.

In de hal zitten alle vier de kleuterklassen. De directeur trouwt ons. Zij vraagt de kinderen naar voren die ik van tevoren een taak toe bedeeld heb. Er zijn twee getuigen, twee ceremoniemeester die de mensen hun plaats mogen wijzen, een bruidsmeisje en bruidsjongen en een leerling die de ringen mag geven.

Download hier een trouwakte voor de kinderen

Na de ceremonie gaan alle kinderen naar hun klas. Ik koop een taart voor elke klas als cadeautje. Ook maak ik van onze trouwfoto een klein bedankkaartje voor elke leerling. Voorbeeld bedankjes bruiloft op school

Voor mijn eigen klas regel ik een echte stapeltaart, daar hebben ze het namelijk al maanden over, ik kan er niet onderuit ;).

In mijn klas is er natuurlijk nog een feestje na met taart en dingen waar ik niks vanaf mag weten… De ouders van mijn klas zijn ook uitgenodigd.

Een van de moeders, kapster, doet mijn haar en make-up. Een andere moeder maakt de mooie bruidstaart. Ik heb twee badeendjes (bruidspaar) gekocht om op de taart te zetten.

Deze week hebben we met alle kleuterklassen het thema trouwen. Aanstaande vrijdag is het zover. De kinderen zijn er al volop mee bezig, ze vinden het spannend. Ik ook, ik ben benieuwd wat ze ervan vinden!