Julianatoren: voor vakantie en schoolreisje

Julianatoren: voor vakantie en schoolreisje

Speciaal voor de Jul & Julia Zomerweken werd ik uitgenodigd om met mijn gezin naar de Julianatoren te komen. Ik kon het me nog herinneren van een schoolreisje, een erg leuk pretpark voor kinderen van 3 tot en met ongeveer 7 jaar. 

Julianatoren

De Julianatoren staat bekend als het kinderpretpark met de mooie oude uitkijktoren, die al in 1910 werd gebouwd. De attracties en speeltuin zijn vooral geschikt voor kleuters en kinderen in groep 3. De kinderen mogen in alle attracties, zeker onder begeleiding van een volwassene. Zo hier en daar is een attractie vanaf 1 meter lang, maar dat halen kleuters al wel snel.

Er zijn niet alleen leuke attracties in de Julianatoren, maar ook veel shows, onder andere gemaakt door Van Hoorne Entertainment. Jul & Julia zijn natuurlijk ook bekend van hun tv programma op RTL en Videoland.

Oud Valkeveen is ook een leuk schoolreisje.

Shows

Aan het begin van de dag wordt het pretpark geopend door de Jul & Julia’s Openingsshow. Helaas waren wij er net te laat voor, we zagen ze swingen vanuit de auto. Maar ongeveer elk half uur is er een leuke show te zien.

Jul & Julia Zomerweken

Speciaal voor deze zomer zijn er de ‘Jul & Julia Zomerweken’ in Kinderpretpark Julianatoren! T/m vrijdag 31 augustus vier je in het pretpark echt op en top vakantie.

  1. Jul & Julia nemen je mee op wereldreis in de spectaculaire parkshow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’.
  2. Ga limbodansen met meneer Kaasgaaf.
  3. Swing mee met mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow.
  4. Julia neemt je mee op een wonderlijke reis naar Thailand tijdens haar Thai Toko Show.
  5. En rijd als een echte cowboy op je paard door het Wilde Westen.

Cas de ranger

Cas de Ranger is de nieuwe show van de Julianatoren. Cas de Ranger is onderzoeker en vertelt je allemaal weetjes over de natuur in zijn show in het park. Hierna kun je meteen op avontuur in het bos van het park. Je ontdekt van alles over de planten, bomen en dieren van het bos, zoals het voelen van de huid van een aantal dieren. Als je alle vragen goed hebt beantwoord en dit invult op de iPads aan het einde van de route, ontvang je een echt Ranger diploma op de mail.

Cas de Ranger

Ik vind het een leuke educatieve toevoeging aan het park, vooral voor schoolreisjes, maar dan is de show er, geloof ik, helaas niet.

Attracties

Julianatoren

Onze kleuter vond de skate achtbaan en het spookhuis de leukste attracties, al vond ik het spookhuis nog best eng ;). Hij mocht dus overal in, wat dit pretpark wel echt een must voor kleuters maakt. Hij is in van alles geweest en hoefde ook echt niet lang te wachten in de rij. Door de overzichtelijke opzet durfde hij ook in de attracties waar hij alleen in moest.

Speeltuin

De speeltuin is ook een groter aanrader. Er staan veel bomen vooral achterin het park, waardoor wij als ouders in de schaduw konden zitten terwijl onze kleuter speelde op onder andere de trampoline en klimpark. Er staan zelf ligbedden voor als je kind alleen kan spelen ;). En nu met het warme weer kun je ook verkoeling zoeken bij de water spuitende helikopter. Slim om de zwembroek mee te nemen dus.

Bekijk ook de nieuwe attractie: Texas Twister.

Eten

Eten Julianatoren

We kregen een hamburgermenu van het park voor deze review, maar er zijn ook gezondere keuzes in het restaurant, zoals belegde broodjes, fruithapjes en zelfs glutenvrije frietjes en pannenkoeken.

Schoolreisje

Een aantal jaar geleden ging ik met mijn (kleuter)klas ook naar de Julianatoren als schoolreisje en dit beviel heel goed! Ik vind het vooral heel overzichtelijk voor kleuters, het is niet groot. Het is goed afgesloten, dus je bent de kinderen niet zomaar “kwijt”. Het enige nadeel is dat er zoveel leuke attracties zijn dat het lastig kiezen is voor de kinderen. De speeltuin is wel nogal open en heeft wat hoekjes, dus goed om je groepje bij elkaar te houden en af te spreken dat ze bij dat onderdeel moeten blijven.

Ik wil nog wel als tip meegeven aan het park: geef ook een gezonde keuze als lunch in het park. Niet alle ouders en leerkrachten vinden het fijn om de kinderen friet te laten eten. (Al vind ik het zelf prima voor een schoolreisje).

Wij hebben ons dus goed vermaakt en onze kleuter “leest” nu het boekje dat we in het park kregen om nog eens terug te blikken op alle attracties. Leuk uitje voor de zomer dus! 

Bestel je toegangskaart voor de Julianatoren met  2,- Korting. De toegangskaart is het hele seizoen geldig.

Lees ook: 8 VRAGEN DIE DOOR MIJN HOOFD SCHIETEN OP DE OCHTEND VAN HET SCHOOLREISJE