Kampeerdag bij de kleuters

Kampeerdag bij de kleuters

Nog op zoek naar een leuke activiteit om het schooljaar af te sluiten? Deze week sluiten wij het laatste thema van dit jaar af met een gezellige kampeerdag bij de kleuters. 

Samenwerking met de peuterspeelzaal

Gedurende het schooljaar worden een aantal thema’s samen met onze collega’s van de peuterspeelzaal voorbereid. Ook het laatste thema hebben we samen voorbereid en uitgevoerd. Samenwerken met de peuters betekent in de praktijk bijvoorbeeld samen het prentenboek bij het thema lezen. Samen liedjes zingen of samen in de kampeerhoek spelen. Bij de afsluiting komen de peuters ook een kijkje nemen op onze camping.

Door op deze manier samen te werken, wordt de overstap van de peuterspeelzaal naar de basisschool makkelijker. De peuters komen voordat ze vier zijn al eens op bezoek in de klas en kunnen geleidelijker aan wennen aan hun nieuwe plekje.

Lees ook: WAT LEERKRACHTEN ECHT WILLEN IN DE LAATSTE SCHOOLWEKEN

Kampeerdag bij de kleuters

Dit thema sluiten we dus af met een kampeerdag. We hebben het geluk dat er een groot speelveld met speeltuin naast de school ligt. Daar maken we onze camping, compleet met receptie en animatieteam.

Alle kleuters worden verdeeld in groepjes en gaan bepakt en bezakt met tent en picknickspullen op reis naar de camping.

Ouderhulp

Het organiseren van een kampeerdag lukt niet zonder hulp van ouders. Ouders begeleiden een groepje, zetten samen met de kinderen de tenten op, picknicken met de kinderen, begeleiden de kinderen die tussendoor naar het toilet moeten, pakken alles weer in en zorgen dat de kinderen aan het einde van de dag weer veilig op school terug komen.

Dat lukt allemaal niet zonder de hulp van papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. We zijn dan ook erg dankbaar dat zij ons komen helpen om de kampeerdag tot een succes te maken!

Lees ook: ZO KOM JE DE LAATSTE SCHOOLWEKEN DOOR

Het programma

Voor vertrek ontvangt elk groepje de reserveringsbevestiging en een plattegrond van de camping. Om de vijf minuten vertrekt er een groepje naar de camping, waar ze zich melden bij de receptie om in te checken.

Met de plattegrond kijken de kinderen waar ze hun tentje op mogen zetten. De tentjes worden opgezet, de tassen gaan in de tent, het picknickkleed wordt klaargelegd en dan is er tijd om te spelen.

Tussen de middag gaan alle kleuters bij hun eigen tentje picknicken. Daarna is het tijd voor wat beweging. We hebben ouders gevraagd om beachballsetjes, badmintonrackets, frisbees en andere campingspelletjes.

Om het campinggevoel helemaal compleet te maken, sluiten we de middag af met de minidisco. Het animatieteam, lees de kleuterjuffen, verzorgen een gezellige disco voor de campinggasten.
Tot slot eten we nog een ijsje en dan is het tijd om in te pakken, uit te checken en terug naar school te wandelen.

Nu maar hopen dat het weer ook meewerkt, dan wordt het zeker weten een topdag!

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren