Waarom ik wil kamperen in Zuid-Frankrijk

Waarom ik wil kamperen in Zuid-Frankrijk

De zomervakantie is bijna daar, yes! We gaan vaak met ons tentje op de bonnefooi op vakantie. Dit jaar zou kamperen in Zuid-Frankrijk wel een goede optie zijn. 

Waarom ik wil kamperen in Zuid-Frankrijk?

1. Stralend weer

Stralend weer

In de zomermaanden regent het weinig in Zuid-Frankrijk, is het lekker warm en zijn er veel zonuren. Als je naar Zuid-Frankrijk vertrekt weet je dat je qua weer eigenlijk altijd goed zit. Iets dat niet altijd zeker is in Nederland en Noord-Frankrijk.

2. De zeeZee Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk heeft een prachtige kust. De Cote d’Azur heeft de mooiste rotspartijen en leuke kleine dorpjes met mooie haventjes. Ook is het heerlijk warm aan de zee en dus goed vertoeven.

3. De prachtige omgeving

Prachtige omgeving

Ik ben verliefd op de bergen en de eindeloze lavendelvelden. Geen wonder dat het zo’n populair gebied is onder kunstenaars.

4. De campings

Stralend weer

Er zijn zoveel verschillende campings te vinden in Zuid-Frankrijk! Van kleine familiecampings tot grote 5 sterren campings met mega zwembaden. Echt voor elk wat wils. De meester campings hebben een speciaal animatieprogramma voor kinderen. Veel campings bieden ook accomodaties aan om te huren. Hoef je niet al je kampeerspullen zelf mee te nemen.

Tip: Op de site Provence campings vind je alle campings in Zuid-Frankrijk. 

Lees ook: LEUKE TIPS OM TE KAMPEREN MET KINDEREN

Maar de reis is zo lang…

Ik heb even gekeken bij Google maps en voor ons is het 1100 kilometer. 12 uur lang dus… En ja, dat is heel lang met een peuter in de auto. Wij zouden dan waarschijnlijk ook een tussenstop maken ter hoogte van Nancy. Een nachtje een hotel boeken om de volgende dag met frisse moed weer door te rijden. Ik denk dat het dan heel goed haalbaar is. Ook met een jong kind in de auto. Zeker als we de iPad mee nemen ;). En met minstens twee weken vakantie ben je dat extra dagje reizen ook snel weer vergeten.

Terwijl ik dit typ komt de regen hier in Nederland met bakken uit de hemel. Dan heb ik wel wat reistijd over voor praktisch alleen maar stralend weer.

Dit is een #jufmaikeadd

Lees ook: EEN GOEDKOPERE VAKANTIE TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES