Kasteel Keukenhof: leuk uitje voor het gezin!

Kasteel Keukenhof: leuk uitje voor het gezin!

Door Linda. In de Bollenstreek kun je Kasteel Keukenhof vinden. Een landgoed waar heel veel te doen is voor het hele gezin. Zo kun je onder andere met de kinderen kabouters zoeken die langs het kabouterpad staan, maar ook het LAM museum bezoeken en naar de kinderboerderij. Wat er nog meer te beleven is op landgoed Kasteel Keukenhof, lees je in dit blog.

Kasteel Keukenhof

In 1641 werd eerst een landhuis gebouwd op landgoed ‘Keukenduyn’. Wanneer aan het begin van de 19e eeuw de adel zijn intrede doet, koopt jonkheer Johan Steengracht van Oostcapellen Landgoed Keukenhof. Hij breidt het landgoed verder uit door omliggende stukken grond op te kopen. Wanneer de dochter van de jonkheer er met haar man gaat wonen, geeft ze opdracht om zes torens aan het landhuis te bouwen waardoor het een kasteel werd en de naam Kasteel Keukenhof kreeg.

Ontdek foodart in het LAM museum

Het LAM is hét foodart museum in de wereld waar je internationale topstukken kunt zien die allemaal iets te maken hebben met eten, drinken of met consumeren. Het museum is er voor jou, of je nu piepjong, jong, ouder of stokoud bent. Ook als je niets met kunst hebt. Na een bezoek aan dit museum ga je op een andere manier naar je eigen dagelijkse leven kijken.

Knuffel de dieren in de Kinderboerderij

De kinderboerderij ligt middenin het landgoed. Er naast zit een speeltuin en begint het kabouterpad. Het is een grote plek, speciaal voor kinderen. Het mooie van de kinderboerderij is dat je de dieren van dichtbij kunt bekijken. Zo kun je onder andere geiten en schapen aaien. Ook zijn er varkens, konijnen en kippen te zien. Er is ook een overdekt gedeelte. De dieren die hier zitten wisselen van cavia’s tot konijnen en kippen. Je mag deze dieren ook vaak aaien (soms zitten sommige hokken dicht).

Kabouterpad in het Keukenhofbos

Verspreid over het landgoed staan 16 verschillende kabouterpaaltjes. De kabouterwandeling is 750 meter lang. De route start bij de grote kabouter naast de speeltuin en eindigt weer bij de kinderboerderij. Wanneer je bijna bij het einde van de route bent, kun je allemaal ‘echte’ kabouters vinden. Houd er wel rekening mee dat sommige paden lastig te wandelen zijn met een kinderwagen.

Volg het Laarzenpad

Er is langs de mooiste plekjes van landgoed Keukenhof een laarzenpad van 6 kilometer. Deze kun je dus het beste wandelen wanneer je wat grotere kinderen hebt, of als ze wel een wandeling gewend zijn. Trek wel echt je laarzen aan want het pad kan heel drassig zijn wanneer het geregend heeft. Hier kun je de route vinden.

Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Groene Bol

Het Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Groene Bol zit bij Kasteel Keukenhof aangrenzend aan de kinderboerderij. In De Groene Bloembol komen kinderen alles te weten over natuur en milieu. Het is met name gericht op basisschoolleerlingen, maar er zijn ook excursies en lezingen voor volwassenen. Leerlingen krijgen hier op hun eigen niveau lessen over natuur- en milieu gerelateerde onderwerpen. Hierdoor worden de leerlingen zich bewust van hun directe omgeving en het besef te geven dat we goed om moeten gaan met onze natuur en het milieu.

Praktische informatie

Je kunt Kasteel Keukenhof vinden op het volgende adres:
Keukenhof 1
2161 AN Lisse

Openingstijden:
maandag – zondag
8:30 – 17:00 uur
Er is voldoende parkeergelegenheid, maar ook voor fietsen is er ruim voldoende plek. Je kunt je fiets gemakkelijk vastmaken aan de rekken die er speciaal voor fietsers staan.

Ben jij al eens met je kinderen naar het landgoed van Keukenhof geweest? Zo ja, wat vond je het leukste? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog!

Wil je nog verder lezen over andere uitjes voor kinderen, neem dan een kijkje op mijn blog LindaSchrijft. Daar vind je ook leuke knutsel ideeën en recepten voor baksels die je samen met je kinderen kunt maken.