Kerst prentenboeken voor peuters en kleuters

Over de jaren heb ik een aardig stapeltje kerst prentenboeken verzameld.  Hier zet ik de leukste kerst prentenboeken voor peuters en kleuters op een rij. 

Kerst prentenboeken voor peuters en kleuters

De kleine kerstboom

De kleine kerstboom

Een van mijn favoriete kerstboeken. Misschien wel omdat ik zelf klein ben ;). Onze peuter vindt het ook een heerlijk boek, we moeten het bijna elke avond voorlezen.
Het kleine kerstboompje wil ook heel graag mee genomen voor kerst. Hij blijft als laatste over, maar wordt dan toch opgehaald door een bijzonder iemand.

Bekijk het boek hier

Ik schreef (les)tips bij het boek en Ruth Wielockx heeft zelf ook een mooie lesbrief op haar site.

Vrolijk kerstfeest, Paultje!

Vrolijk-kerstfeest-Paultje

Dit is het tweede boek dat hier voor kerst stukgelezen wordt. Het prentenboek met de kerstgedachte: samen leren, delen, spelen en anderen helpen.  Paultje leert ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ Hij deelt namelijk zijn eten met de andere dieren, maar vergeet een beetje zijn eigen familie. Ik schreef hier ook (les)tips voor.

Bekijk het boek hier

Ik heb een bestelling gedaan bij onze lokale boekhandel, dus de boeken zijn nog niet binnen. Ik denk wel dat ik deze boeken fantastisch vind: 

Kerstmis met Boer Boris

Kerst Boer Boris

We zijn thuis dol op Boer Boris en hebben dan ook al veel boeken van die kleine rakker. Dit boek lijkt me ook weer heerlijk, maar ook een beetje zielig, omdat het oude varken overlijdt.

Bekijk het boek hier

Kerst met Kikker

Kerst prentenboeken

Onze peuter vindt Kikker helemaal geweldig, vooral het verhaal over spoken en dat Kikker bang is wordt hier veel gelezen. Hopelijk smult ze net zo van dit verhaal over Kikker die kerst viert met zijn vrienden.

Bekijk het boek hier

De Notenkraker

De Notenkraker

Dit was een tip vanuit de Facebookgroep Kinderboeken en Young Adult en toen ik erover las, moest ik het hebben! Onze zoon vindt de muziek van Tsjakovski mooi en onze dochter is helemaal van het dansen en vindt ballet ook mooi. Het sprookje van De Notenkraker wordt verteld en de muziek komt uit het boek, ik ben zo benieuwd!

Bekijk het boek hier

Het boompje

Het boompje

Ik heb veel over dit boek gehoord, maar nog nooit gelezen, dus ik ben heel benieuwd! Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Met Kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht…

Bekijk het boek hier

De kleine kerstman

De kleine kerstman De kleine kerstman gaat op reisDe grote kleine kerstman

Een leuke serie over de kleine kerstman. Hij wil ook graag een echte kerstman zijn die de kinderen mag verblijden. Uiteindelijk wordt hij in het eerste boek de kerstman voor de dieren.

In de kleine kerstman gaat op reis krijgt de kleine kerstman van de stadsdieren de vraag of hij ook eens daar langskomt. Het is veel werk, maar met de hulp van de bosdieren lukt het de kleine kerstman.

In de grote kleine kerstman denkt de kleine kerstman dat hij buitengesloten wordt. Maar het blijkt dat de hoofdkerstman juist een leuke verrassing voor hem heeft!

Ook hier schreef ik (les)tips bij.

Bekijk het boek hier

Kerstmis Dick Bruna

Kerstmis

HET boek met het kerstverhaal geschreven voor kleuters. De kinderen vinden het een heerlijk boek om te horen. De meesten hebben het thuis, maar ze willen het maar wat graag nog eens horen in de klas. De kracht van de eenvoudige illustraties en makkelijk geschreven tekst. Ook onze peuter thuis vindt het een fijn verhaal om voorgelezen te krijgen.

Bekijk het boek hier

De kerstwens van Raffie

kerstwens van Raffie

Ook dieren willen wel eens kerst vieren, zoals de muis Raffie. Zijn familie vindt het maar onzin. Maar Raffie zet door en roept alle dieren bij elkaar om zijn droom uit te leggen. De dieren gaan allemaal aan de slag om een kerstboom te maken van allerlei rommeltjes. Uiteindelijk komt zelfs de kerstman op bezoek voor wat extra magie.

Het Grote Beren Winterboek

Het Grote Beren Winterboek

Vooral onze peuter thuis is fan, want wat is er nou leuker dan allerlei vakjes open te mogen maken? De kinderen kunnen het verhaal meelezen, door de tekeningetjes die tussen de tekst staan. Het boek is opgedeeld als een huis en op elke bladzijde gebeurt er van alles in de kamers. Alles heeft te maken met kerst. Zo zetten ze de kerstboom op, bakken ze kerstkoekjes en maken de beren zelf versieringen voor kerst. Op de laatste bladzijde wordt er dan echt kerst gevierd.

Wat is jouw kerstfavoriet? 

Koop de boeken bij Libris.

Er staan affiliatie links in dit blog.