Kerstboom knutselen: 10 verschillende kerstbomen

Rond kerst is het de tijd om heerlijk te knutselen. De tijd tot kerst duurt maar kort en de kerstvakantie komt in zicht, de kinderen zijn vaak moe. Heel fijn om met een rustig muziekje aan te fröbelen. Kerstboom knutselen: 10 verschillende kerstbomen

Kerstboom knutselen

Benodigdheden

Benodigdheden kerstboom

Alles waar je de kerstbomen maar mee kan versieren.
Wat ik heb gebruikt?
Papier (ik gebruikte groene vouwblaadjes)
Lijm
Letterstickers
(Vinger)verf
Washitape
Linten
Sterretjes
Glitters

Ik knipte de groene vouwblaadjes door midden, zodat ik allerlei driehoeken kreeg. Je kunt natuurlijk ook groter papier knippen en langwerpige driehoeken maken.

Kerstboom met washi tape

Kerstboom washi tape

Deze boom heb ik met washi tape gemaakt. Ik plakte stroken op de driehoek en maakte er een patroon mee.

Boom met washi tape driehoekjes

Ik gaf mijn dreumes driehoekjes van washi tape die hij zelf opplakte.

Kerstboom knutselen met glitters en sterren

Kerstboom van glitters en sterren

Glitters en sterren doen het natuurlijk altijd erg goed. De vloer van onze huiskamer ligt alweer vol ;). Ik maakte wederom een patroon van glitters en sterren om en om. De gekleurde sterren plakte ik ook in een bepaalde volgorde op.

Boom met sterren en glitters

Voor onze dreumes deed ik lijm en glitters op de boom, hij mocht de sterren plakken.

Kerstboom met verf

Kerstboom met verf

Een kerstboom verven is natuurlijk ook altijd leuk. Met de kleinsten kun je handafdrukken maken.

Kerstboom knutselen met cadeaulint

Kerstboom met cadeaulint

Een iets moeilijker werkje, maar een boom met cadeaulint is wel erg leuk om te maken. Als het teveel bol gaat staan door de lijm, kun je het altijd nog om een wc rol plakken. Ook hier maakte ik een patroon, door het cadeaulint op volgorde van kleur op te plakken. Voor de wat jongere kinderen kun je stukjes van het cadeaulint knippen en op laten plakken.

Kerstboom met letterstickers

Boom met letter stickers

Met glitter letterstickers kun je leuke en mooie woorden maken op de kerstboom. Of de kinderen hun naam laten plakken of een bepaalde letter, bijvoorbeeld de eerste letter van hun naam. Met de stickers heb ik nog veel meer ideeën.

Kerstboom knutselen van de knutsels

Kerstboom van verschillende kerstboom knutsels

Ik zag een ontzettend leuk idee om van allerlei kerstbomen knutsels een grote kerstboom te maken.
Ik heb de knutsels van mezelf en mijn dreumes bij elkaar geplakt tot een grote boom. Ik vind hem erg leuk geworden en ga dit zeker ook in de klas uitproberen!

Met welk materiaal knutsel jij een kerstboom?