Kerstkaarten versturen met je eigen tekening

Rond kerst versturen veel mensen kerstkaarten. Vanuit de kerstgedachte lijkt het mij mooi als kinderen hun eigen kerstkaarten maken en opsturen. Dit kan natuurlijk naar mensen van wie ze houden. Maar het kan ook naar mensen die extra blij mee zouden zijn, zoals ouderen en vluchtelingen. Kerstkaarten versturen met je eigen tekening

kerstboom kaart

Kerstkaarten versturen met je eigen tekening

Ik heb al eens een format gemaakt van een kerstkaart waarop de kinderen een mooie tekening kunnen maken.
Hoe tof zou het zijn als ze deze kerstkaart ook echt kunnen laten afdrukken? Bij Kaartwereld kun je je eigen kaarten laten maken.

Je hebt verschillende mogelijkheden en prijsklassen om kaarten te maken. Een kaart met envelop is uiteraard duurder dan een ansichtkaart.

Kaart kerstboom Kaartwereld

Ik heb zelf een kerstkaart gemaakt met een geverfde kerstboom. Die heb ik vorig jaar gemaakt als voorbeeld voor een knutsel. Laat de kinderen een tekening of schilderij maken. Maak daar zelf een foto van en upload de foto in het systeem.

Je kunt kadertjes zetten om de foto. Ook kun je tekst erop zetten en plaatjes eraan toevoegen. Die zijn er ook volop in kerst thema, de kinderen kunnen zich uitleven.

Voor €1,50 per stuk kun je ook een setje kaarten laten maken en die laten versturen naar je school of thuis. Voor de leerkracht natuurlijk een beste uitgave. Een idee is om de kaarten te laten sponsoren door iemand die het project –stuur een kaart naar iemand die het nodig heeft – steunt. Of je verkoopt de kaarten voor het goede doel. Een deel van het geld gaat dan naar het afdrukken van de kaarten en wat overblijft gaat naar het goede doel.

Je kunt een tekenwedstrijd houden in de klas. De kaart die door iedereen het meest wordt gekozen, wint en wordt afgedrukt.

Als je het thuis met je kind maakt, kan je kind de kaarten aan zijn vriendjes geven. Ontzettend leuk zo’n persoonlijke kaart!

Tip! Het loont om online te speuren naar kortingscodes voor Kaartwereld, die zijn er vaak te vinden.

Maak jij ook kerstkaarten met de kinderen?