Kids numbers and math is een mooie applicatie om te rekenen met de kleuters. 

Helaas is ook deze app, net zoals vele apps voor de android, Engelstalig. Het vergt dus wat vertaling naar je kleuters om met deze app te werken.

Wat kun je doen:

  • Je kunt de cijfers aanleren, hoe ze eruit zien.
  • Je kunt met ze optellen en dit ook visueel laten zien. Bijvoorbeeld 4 peren in de ene en 5 appels in de andere boom, hoeveel is dat samen?
  • De kinderen kunnen aftrekken: er worden appels opgegeten om dat te laten zien.
  • Je kunt de kinderen laten tellen: hoeveel rozen staan er in de tuin? En ze zelf dit nummer laten aanwijzen.
  • Je kunt het hoogste en laagste cijfer met ze oefenen door erop te klikken.
  • Ze kunnen paren van cijfers maken.

Wat vind ik ervan?

Ik vind de app er mooi visueel uitzien. Het zijn mooie en duidelijke plaatjes waarmee wordt gewerkt. De cijfers zien er duidelijk uit. En er wordt op een visuele manier in beeld gebracht wat optellen en aftrekken nou eigenlijk is. Er zitten ook spelelementen in, bijvoorbeeld door ballonnen met cijfers erin op te laten gaan. Ze moeten dan wel op tijd op een van de ballonnen met het juiste (hoogste of laagste) cijfer klikken. Er zitten wedstrijdelementen in dus. Je kunt het zelf instellen: of je laat de cijfers in de juiste volgorde staan, of je husselt de cijfers en de opdrachten.

Ik zou het nog leuker vinden als de teksten ook in het Nederlands voorgelezen zouden worden. Dan kunnen de leerlingen er helemaal zelf mee aan de slag. Ik zou het ook mooi vinden als de kinderen tegen elkaar zouden kunnen spelen.

Een tip: zet het ook in als hulpmiddel om het observeren te vergemakkelijken. Kennen ze de cijfers? Kunnen ze al optellen en aftrekken? Je kunt van alles ervan afleiden door ze aan het werk te zien.

Wat vinden de kinderen ervan?

De kinderen hebben er sowieso plezier in om met een tablet te mogen spelen. Ze weten meteen hoe het werkt en klikken heel snel op het juiste plaatje. Het spelelement maakt het extra spannend, ze willen het liefst allemaal tegelijk erop spelen. Ze vinden het mooie plaatjes en weten heel snel wat de bedoeling is. Helaas is dus mondelinge ondersteuning van mijn kant wel nodig.

Download de app

Bekijk ook: KINDERGARTEN MATH

BewarenBewaren