kijk mijn letter WIN

kijk mijn letter WIN

Het is nog Kinderboekenweek, dus zijn er nog steeds leuke boeken te winnen. Veel kennen kijk mijn letter al uit de kleuterklas. Er is nu een versie uitgekomen voor de beginnende lezers. Ook goed geschikt voor in de kleuterklas, je kunt een exemplaar winnen!

kijk mijn letter WIN

Al  jarenlang ontdekken kinderen de wondere wereld van de letters in Kijk mijn letter van Annie Makkink en Ingrid & Dieter Schubert. Nu verschijnt dit boek in Lemniscaat-uitgave voor de beginnende lezer. Ontdek samen de relatie tussen letters en klanken met rijmpjes en plaatjes in dit boek!

In kijk mijn letter komen alle letters van het alfabet en nog eens veertien andere lettercombinaties aan bod. Bij elke letter hoort een rijmpje waarin de letter – of de klank – terugkomt. De speelse beelden versterken de tekst en zijn niet alleen een feest om te bekijken, maar nodigen ook uit om aan de slag te gaan. Wat herkennen de lezers erin? De letters zijn klankzuiver, heel belangrijk voor jonge lezers. Dat betekent dat je ze uitspreekt zoals je ze leest. De a van appel dus, in plaats van aap. Dat is namelijk een tweetekenklank en die komt apart aan bod.

Bekijk het boek hier

kijk mijn letter

Wat vind ik?

Wat een fijn boek is het voor in de kleuterklas en groep 3! De versjes zijn leuk en divers, zoals de h van hasan. Annie Makkink, de auteur, ontwikkelde een leesmethode voor jonge kinderen: De Leesbus. Ze schreef diverse boeken voor beginnende lezers, met nu een Gouden Griffel voor haar jeugdboek Helden op sokken. Ze weet dus heel goed wat kinderen van deze leeftijd nodig hebben om te leren lezen.

De illustraties zijn prachtig van Ingrid en Dieter Schubert, zoals je van ze gewend bent. Voor. mij een stukje nostalgie, maar natuurlijk lees ik nog steeds graag de boeken van ze voor, zoals Platvoetje en Woeste Willem. Leuk is dat zelfs hun namen in kleine letters staan en niet in hoofdletters.

Een musthave voor in de kleuterklas en groep 3!

Win

Ik heb hier thuis twee exemplaren liggen die je kunt winnen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 13 oktober mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliate links in dit blog.