Bron: www.wimpykid.com

Kijken: Diary of a wimpy kid

Diary of a wimpy kid staat op Netflix! De film is gebaseerd op het boek Het leven van een loser van Jeff Kinney. Ik keek de film en vind hem erg grappig! 

Het verhaal

Greg Heffley vindt het vreselijk in de brugklas. De jongens zijn stoerder, hariger en langer dan hij. Hij besluit zijn belevenissen op te schrijven in een dagboek.
Hij maakt allerlei plannen om hoger op de sociale ranglijst te komen en dus meer populair te worden. Alle plannen falen jammerlijk. Hij neemt het drastische besluit om zijn ietwat mollige beste vriend, Rowley, te ontwijken, wat alleen nog maar meer uit de hand loopt.

Wat vind ik?

De boeken van Jeff Kinney hebben de kracht om kinderen die niet van lezen houden juist wel aan het lezen te krijgen. Het boek zit vol cartoonachtige tekeningen en die zitten ook in de film. Dat maakt de film heel herkenbaar voor kinderen die het boek hebben gelezen. Ook zeker een aanrader: eerst het boek lezen en dan de film. De film kan afzonderlijk gekeken worden, maar lezen is natuurlijk ook heel leuk en belangrijk.
Ik vond de film erg grappig en moest er ook zeker om lachen, dus ook voor volwassenen is hij leuk. Moet je wel een beetje van kinderlijk humor houden natuurlijk, zoals een plak kaas die al maanden op het asfalt ligt en waarvan je de kaastic kunt krijgen.

Trailer 

Ik hoop dat de andere delen ook op Netflix komen, ik zie er naar uit!