De leukste kinderseries bij de NPO

Kijktip: De leukste kinderseries bij de NPO

Door Bertine. Nu onze kinderen wat groter worden en allebei op school zitten wordt het steeds gemakkelijker en leuker om op televisie films en kinderseries te vinden die echt leuk zijn voor het hele gezin. Zo kijken wij op zondag ochtend vrijwel altijd naar Zapp en is ook de app ‘NPO start’ een hele handige tool voor als je even niks te doen hebt. Wij ontdekten de afgelopen tijd een aantal supertoffe series die ik graag voor jullie op een rijtje zet.

De leukste kinderseries bij de NPO

Nieuw: De regels van Floor

De regels van Floor

Vanaf zondag 8 april te zien, om 9:10 bij NPO Zapp. ‘De regels van Floor’ is een super komische serie over de bijdehante Floor die op geheel eigen wijze de wereld ontdekt. De serie is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Zo is een van de regels van Floor ‘Je moet nooit je zwemspullen vergeten’. De weg die heeft geleid tot deze enorme wijsheid is op zijn zachtst gezegd hilarisch. Moesten wij er de eerste afleveringen nog even in komen, om deze aflevering hebben we met ons vieren compleet in een deuk gelegen! Mijn kinderen zijn eigenlijk net wat jonger dan de doelgroep (kinderen vanaf circa 8 jaar), maar de serie is ook voor hen prima te volgen.

Toegegeven: Floor is af en toe wel érg brutaal (je middelvinger opsteken naar je moeder, tja, dat had van mij niet gehoeven), maar ze is vooral ook een kind van deze tijd en enorm creatief en oplossingsgericht. Daar kunnen die gekke volwassenen nog wat van leren!

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder en het script is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.

Lees ook: NIEUWE SERIE: DE LUIZENMOEDER EN IK VIND ‘T HILARISCH

Caps Club; voor echte speurneuzen

Deze serie was echt een ontdekking afgelopen winter. Wij begonnen bij het inmiddels alweer derde seizoen en keken de eerste twee later met veel plezier terug via NPO start.

Caps Club’ is een jeugdserie, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar, over een groep vrienden die mysterieuze zaken probeert op te lossen. De serie is een initiatief van de Lucille Werner Foundation die hiermee wil uitdragen dat iedereen in staat is om alleen of samen met andere iets te bereiken in het leven. Een aantal van de hoofdpersonen in de serie heeft een handicap, maar is daardoor juist weer heel goed in andere dingen.

Wat mij opviel was het niveau van de acteurs. De meeste leden van de super jonge cast kunnen écht goed acteren! De verhaallijnen zijn sterk en de serie is ook voor vaders en moeders prima te kijken. Echt een fijn tijdverdrijf voor de hele familie met ook nog eens een hele mooie boodschap.

Avontuur op de wadden: Het verborgen eiland

Een serie van 60 afleveringen over een gezin dat tijdens een zeilvakantie komt vast te zitten op een onbekend eiland. Het eiland blijkt een groot geheim te kennen dat schadelijk is voor de natuur en de hele Waddenzee.

Ook deze serie is geschikt vanaf 6 jaar en naast spannend en leuk om te kijken ook nog eens educatief. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met Staatsbosbeheer en laat de prachtige natuur in en om de Waddenzee in al haar glorie zien. Met het verhaal is getracht kinderen bewust te maken van de gevaren van milieuvervuiling en de waarde van onze natuur.

Het verborgen eiland’ wordt inmiddels niet meer uitgezonden, maar is ook weer terug te kijken via NPO start. Minpunt hierbij is wel dat het geluid bij sommige afleveringen totaal niet synchroon loopt met de beelden. Kinderen merken dit niet direct, maar voor volwassenen kijkt dit niet echt prettig. Fijn alternatief hiervoor is dat de serie ook te koop is op dvd.

Nieuw bij de NPO: De Kameleon, de serie

De Kameleon

Op zaterdag 21 april om 19:25 start bij NPO Zapp de nieuwe jeugdserie ‘De kameleon’, natuurlijk naar de gelijknamige succesvolle boekenreeks. De 12-delige serie van KRO-NCRV en producent/ regisseur Steven de Jong draait om de bekende Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer en al hun avonturen.

Onze oudste heeft de films over de Kameleon al vaak gezien en is dol op de verhalen over de twee broers. Ik heb inmiddels ook diverse bundels met verhalen in de kast staan die we over een tijdje zeker weten met veel plezier gaan lezen!

Zaterdag zitten wij ook zeker voor de buis. Het tijdstip is natuurlijk helemaal perfect want op zaterdag mogen de kinderen toch al wat later naar bed. Na ‘De Kameleon’ lijkt me een perfecte bedtijd.

De serie is opgenomen in Friesland dus als je daar bekend bent of ervandaan komt is het extra leuk om te kijken. Hoofdrollen zijn o.a. voor Meriyem Manders, Cas Jansen en Bas Muijs.

Ik wens jullie veel kijkplezier de komende tijd!

Lees ook: NIEUWE SERIE KILOKNALLERS OVER OBESITAS BIJ KINDEREN

BewarenBewaren