Kinderboeken van Kinderboekerij

(Door Malou) Ik hou ontzettend van kinderboeken, en Nomi gelukkig ook. We lezen regelmatig samen een boekje en ze vindt het ook erg leuk om zelf in een boekje te bladeren. Ik ontving een pakketje met boeken van de Kinderboekerij en vandaag vertel ik daar wat meer over.

Kinderboeken van Kinderboekerij

De kinderboekerij heeft pakketten voor vier verschillende leeftijden;

  • Baby/dreumes (0-2 jaar)
  • Peuter/kleuter (3-5 jaar)
  • Schoolkind (6-7 jaar)
  • Tiener (8+ jaar)

Wij kozen voor het baby/dreumes pakket, want Lenn is 6 maanden en Nomi is 2 jaar.

Het eerste boek is ‘Millie-Mae in de winter’, geschreven door Natalie Marshall. Nomi had op de peuterspeelzaal het woord sneeuwpop geleerd en dat riep ze meteen toen ze het boek zag.

Het is een boek met dikke bladzijdes, wat het erg geschikt maakt voor jonge kinderen. In de sneeuwpoppen zitten glittertjes verwerkt en dat vond Nomi natuurlijk erg mooi. In het boekje wordt verteld dat Millie-Mae zich warm aankleedt, want ze gaat naar buiten en daar is het koud. Ze maakt sneeuwpoppen en als het weer begint te sneeuwen, probeert ze de vlokken te vangen. Als ze thuis komt gaat ze naar haar warme bedje en daar valt ze heerlijk in slaap. Het verhaal is goed te begrijpen voor een peuter en Nomi vindt het boek erg leuk!

Ook Elmo werd meteen herkend. Dit boekje heet ‘Elmo en de oppas’.

Elmo’s ouders gaan een avondje weg en daarom komt Lotte op Elmo passen. Elmo vindt het helemaal niet zo leuk dat zijn ouders weggaan. Als ze toch weg zijn, doet Elmo verschillende pogingen om Lotte zijn ouders te laten bellen. Hij heeft buikpijn en even later heeft hij pijn in zijn voet.. Lotte belt zijn ouders niet, en uiteindelijk hebben ze het hartstikke leuk met zijn tweetjes.

Ook dit boek viel goed in de smaak. Nomi is behoorlijk onder de indruk van Elmo en toen Elmo buikpijn had, had Nomi dat opeens ook. En ook toen Elmo een zere voet had, had Nomi dat ook. Gelukkig was het bij Nomi ook weer over toen het bij Elmo over was.

Het ‘Dieren op de boerderij’ boekje is ook erg leuk. Het is een kartonnen boekje met flapjes erin, die je open kunt doen.

De eerste keer gaan ze een beetje lastig open, maar daarna lukte het Nomi heel goed. En ook dit boekje vindt ze erg leuk!

Nomi is groot fan van Mickey Mouse en ik had verwacht dat ze dit badboekje heel leuk zou vinden.. Maar toen ik hem aan haar gaf, zei ze ‘deze voor Lenn’. Ook lief, en zij vond de andere boekjes toch leuker.

In het boekje staan plaatjes van Mickey, Minnie en hun vrienden. Lenn snapt er natuurlijk nog weinig van en hij vindt het boekje vooral leuk om op te sabbelen, maar hij vermaakt zich er in ieder geval goed mee!

De boekenpakketten zijn te bestellen via Kinderboekerij.nl.

banner producten