Kinderboekenmuseum breidt uit met grote vaste Kikker tentoonstelling

Het Kinderboekenmuseum te Den Haag opent op zaterdag 10 december de grote nieuwe tentoonstelling Ik ben Kikker.

Kikker tentoonstelling

De bijna 150 m2 tellende expositie nodigt 0 tot 6-jarigen uit in de huid van Kikker te kruipen en op ontdekking te gaan. De avonturen van Kikker en zijn vriendjes worden vertaald naar 3D zodat de bezoeker zich waant in de wereld van Max Velthuijs. Aan de hand van prikkelende en interactieve spellen komen, net als in de boeken, op luchtige wijze emoties als angst, blijdschap en verdriet aan bod. Al spelend wordt het plezier in (voor)lezen en de eigen verbeeldingskracht gestimuleerd. Speciaal voor de allerjongsten bevat Ik ben Kikker ook een Kikker-kruipparcours.

Jaar van het boek

Ik ben Kikker is met een grote verscheidenheid aan opdrachten en spellen gericht op het stimuleren van de leesvaardigheid, leesplezier, taal en de sensomotorische ontwikkeling. De actieve doe- en leertentoonstelling is vrolijk, verrassend en vooral ook inspirerend, waarbij het ontdekken, beleven en zelf verzinnen van verhalen centraal staan. Ik ben Kikker vervangt de huidige (en veel kleinere), vaste tentoonstelling Kikker en wordt gerealiseerd op de tweede verdieping, naast de populaire expositie ABC met de dieren mee, zodat er een hele verdieping ontstaat waar de jongste bezoekers met hun (groot)ouders uren kunnen doorbrengen.

Ruim 25 jaar na zijn eerste avontuur is Kikker nog altijd geliefd bij jong en oud, en wereldwijd bekend. Met ogenschijnlijk gemak en op speelse wijze stelt Max Velthuijs met zijn Kikker-verhalen grote thema’s aan de orde. Het museum beheert de nalatenschap van deze internationaal vermaarde Haagse illustrator en schrijver, bestaande uit honderden originele illustraties, schetsen en voorwerpen. Ik ben Kikker is de derde vaste tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum. Het museum is een avontuurlijke ontdekkingstocht door de magische wereld van het kinderboek en de eigen fantasie. Door de inzet van multimedia en andere kunstdisciplines maakt het museum het klassieke medium boek eigentijds en voor jong en oud aantrekkelijk.

Kijk voor meer informatie op de site van het Kinderboekenmuseum.

Ik ga er zeker heen, jij?