De Kinderboekenweek 2019 Reis mee! is van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. Het thema is reis mee, over voertuigen dus. Dit is een overzichtspagina over deze toffe tien dagen. De pagina wordt regelmatig geüpdate. 

Kinderboekenweek 2019: Reis mee! voertuigen

Dit jaar is alweer de 65e editie van de Kinderboekenweek. Het thema is Reis mee!, dus voertuigen staat centraal. Daar valt natuurlijk ook reizen onder. Een thema waar je weer allerlei kanten mee opkan dus!

Auteurs Kinderboekenweek 2019

Auteurs Kinderboekenweek 2019

Anna Woltz schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2019. André Kuipers maakt samen met illustrator Natascha Stenvert (van Kolletje) het Prentenboek. Ze zijn druk aan het schrijven/illustreren!

Reis mee!

Het thema gaat dus over reizen en dit kun je breed zien. Reizen met allerlei voertuigen, maar ook reizen naar andere landen en reizen in je hoofd wat je doet als je leest. Je kunt er verschillende thema’s aan vasthangen: thema verkeer, thema reizen, thema vakantie, thema vervoer, etc.

Thema’s

Ik heb een aantal thema op de site staan die je kunt inzetten voor, tijdens en na Kinderboekenweek 2019.

Verkeer

Ik schreef verschillende tips bij de lesdoelen bij thema verkeer.

Reizen

Ik schreef een uitgebreid blog over reizen met leuke downloads.

Boeken

Er zijn veel leuke boeken over de zomer die je ook bij het thema reizen kunt gebruiken.

Een huis voor Harry

Een huis voor Harry past ook goed bij het thema van Kinderboekenweek 2019. Ik bedacht er verschillende rekenactiviteiten bij die je kunt downloaden. Het boek gaat over verdwalen en de juiste weg weer vinden. Onderweg komt de kat Harry allerlei voertuigen tegen.

Gewonnen

Het boek Gewonnen is een boek dat perfect past bij Kinderboekenweek 2019. Het gaat helemaal over verschillende voertuigen!

De Grote Rode Bus

In De Grote Rode Bus komen alle voertuigen voorbij. Yvonne bedacht er leuke activiteiten bij met downloads.

Afbeelding door Khakimullin Aleksandr/Shutterstock

Kinderboekenweek 2019: Reis mee! voertuigen