De Kinderboekenweek 2020 En toen? is dit jaar van 30 september tot en met 11 oktober. De tien toffe dagen staan volledig in het teken van geschiedenis. Dit is een overzichtsblog met allerlei tips die regelmatig wordt ge-update. 

Kinderboekenweek 2020 En toen?

Auteurs Kinderboekenweek 2020 En toen?

KBW20 - auteurs samen met logo 3

Portretfotografie door © Maikel Thijssen

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk, dat kon natuurlijk ook niet missen! Mylo Freeman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Arend van Dam

Al ruim dertig jaar is Arend van Dam auteur en hij heeft inmiddels al meer dan honderd boeken geschreven. Hij verwoordt hedendaagse maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019.

Mylo Freeman

In 1998 kreeg ze Mylo Freeman de Kiekeboekprijs voor haar prentenboek Potje! Inmiddels heeft ze zo’n 60 kinderboeken op haar naam staan, waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. In haar werk probeert Mylo meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken.

Mijn favoriete kerntitel Kinderboekenweek 2020 En toen?

De lijst met kerntitels voor basisscholen kun je vinden op de site van de Kinderboekenweek.

Groep 1/2 en groep 3

Het hele soepzootje

Het hele soepzootje is een pittig boek voor kleuters, maar wel leuk. Je kunt het ook zeker nog in groep 3 gebruiken. Je leert van alles over het ontstaan van de aarde.

Bekijk het boek hier

Bekijk ook eens het blog met prentenboeken Kinderboekenweek 2020 met wellicht wat meer toegankelijkere boeken voor kleuters.

Dinosaurussen

Overzicht thema dinosaurussen

Het thema dinosaurussen is een mooi thema om te koppelen aan Kinderboekenweek 2020. Zeker omdat het kleuters zal aanspreken en daardoor dichter bij hun beleveniswereld staat.

Boek Dinosaurussen van Willewete

Tips bij het boek Dinosaurussen dat mijn man, Jozua Douglas, schreef. Ik zong het lied in dat hij erbij maakte.

Werkbladen dinosaurussen

Ik maakte allerlei werkbladen in thema dinosaurussen die ook in te zetten zijn als coöperatieve werkvorm.

Kleurplaten

We hebben ook kleurplaten in kleuren op code dinosaurus gemaakt.

Dit blog wordt binnenkort verder ge-update.