Kinderboekenweek 2021: worden wat je wil

Kinderboekenweek 2021: worden wat je wil

 6 oktober tot en met 17 oktober is het weer Kinderboekenweek 2021 met als thema: Worden wat je wil. Hier vind je leestips, boekentips en alle links op de site voor deze speciale tien dagen rond lezen en leesbevordering.

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

De Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955 en wordt rond de eerste week van oktober gehouden. Vroeger was het acht dagen, nu zijn het er tien. Boekwinkels geven tijdens de Kinderboekenweek het Kinderboekenweekgeschenk als je voor meer dan €12,50 aan boeken koopt. Zo wordt het lezen gestimuleerd. Kinderboekenweek 2021 is alweer de 67ste editie.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk 2021 wordt geschreven door Bette Westera, haar boeken zijn meerdere malen bekroond met onder andere de Gouden Griffel. Ze schreef ook prentenboeken en zelf leesboeken voor jonge kinderen. Bekijk al haar boeken hier. Daarnaast is Bette Westera een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm, zoals het boek Op een verre planeet.

Prentenboek Kinderboekenweek 2021

Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25. En dit jaar mag Mark Janssen het maken: schrijven én illustreren dus. Daar ben ik zo blij mee en het werd ook wel eens tijd. Ik ben groot fan van zijn werk! Zoals Niets gebeurd  en Stop! Monsters!

Maar hij maakt niet alleen zelf prentenboeken, vanaf zijn eerste illustraties voor een kinderboek tot nu, werkte hij aan maar liefst 500 publicaties mee voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Bekijk zijn boeken hier.

KBW 2021
© Maikel Thijssen

Thema Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Het thema van Kinderboekenweek 2021 is Worden wat je wil, oftewel beroepen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Bekijk hier prentenboeken over beroepen. 

Foto’s gemaakt door Maikel Thijssen. Er staan affiliatie links in it blog.

Juf Maike