Kinderboekenweek is win-boeken-week

Dinsdag begint de Kinderboekenweek! Speciaal voor mijn favoriete tien dagen in het jaar mag ik van verschillende uitgevers boeken weggeven. Lees hier vast wat je kunt verwachten. 

Wat ben ik dol op boeken! Ik ben dan ook heel blij dat ik jullie elke dag mag verrassen met een of meerdere boeken (of ander materiaal). Hopelijk zit er ook iets voor jou bij!

Win-boeken-week

Dinsdag 4 oktober

Wat past er beter bij dierendag dan een boek over allerlei dieren?
De Kusjeskrokodil is terug! Dit prentenboekendebuut van mijn man Jozua Douglas (ik ben natuurlijk heel trotst!) behoudt de ijzersterke tekst, maar is geheel voorzien van nieuwe illustaties van Loes Riphagen. Het perfecte voorleesverhaal voor het slapengaan.

Woensdag 5 oktober

Een van de kerntitels van de kinderboekenweek: Keteltje – op pad met Prins Opa om zelf te lezen. Keteltje is een vrolijk en eigenwijs prinsesje van zes. Ze woont in het mooiste huis van het land. Samen met Koningin Moeder, Generaal Vader en Prins Opa.

Donderdag 6 oktober

De Pixie boekjes zijn terug! Je kent ze vast nog wel van vroeger, want tussen 1971 en 1996 zijn er vele verschenen in Nederland. Je maakt kans op een van de drie series: Klassiek, sprookjes of eigentijds.

Vrijdag 7 oktober

Een speciale winactie voor het weekend. Je maakt kans op een van de prentenboekposters van KEK Amsterdam.

Zaterdag 8 oktober

Mees Kees bestaat al 10 jaar! Mees Kees is stagiair, dus hij weet nog niet goed wat een meester allemaal moet doen. Maar gelukkig heeft hij een klas vol experts! De kinderen leren hem dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. En het is veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft. In het nieuwe boek Mees Kees – Buiten de lijntjes zijn er te weinig leerlingen. Wat nu?

Zondag 9 oktober

In Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken gaan Jetje en Joep logeren bij hun opa en oma in het bejaardentehuis omdat papa en mama moeten optreden met het circus. Maar er is iets raars aan de hand: er verdwijnen steeds allemaal onderbroeken!
Jetje en Joep gaan op onderzoek uit om de onderbroekendief op heterdaad te betrappen…

Kom je elke dag even buurten om mee te doen met de winacties? Veel succes!